Плевнелиев в Рибново: Низал съм тютюн с хора, облечени в шалвари

снимки:infomreja.bg

Първото официално посещение на български президент в гърменското село Рибново вече е факт. Направи го Росен Плевнелиев.

„Дойдох тук не просто, за да напишем нова страница в историята на Рибново. Тук съм след точно 100 дни, които се дават на всеки новоизбран политик, но и първият държавен глава, дошъл да ви уважи”, обърна се той към стотиците жители на гърменското село, дошли да го посрещнат на площада.

„Искам да ви стисна ръцете, да се разходя по улиците, да пия едно кафе с вас. Дойдох, за да ви чуя, да ви разбера и да ви уверя, че новият президент иска да бъде близо до вас и да отвори вратите на президентството за всички български граждани от всички етноси“, не скри вълнението си Плевнелиев.

Той призна, че решил да посети първо Пиринско веднага след изтичането на 100-те дни толеранс за всеки новоизбран политик, защото това е родният му край.

„Идвам тук съвсем съзнателно. Преди време в малките улички на Гоце Делчев съм низал тютюн с хора, облечени като вас. Така съм започнал. Това е доказателството, че можеш да започнеш от тук и да станеш президент“, заяви държавният глава и думите му бяха посрещнати с бурни ръкопляскания.

Президентът посочи, че Рибново е много специален отрязък от българската история заради съхранените и почитани от дълбока древност традиции и ритуали. Неговата задача е не просто да подкрепя дорите идеи като държавник, но и да търси потенциала, който открива във всяко кътче на страната ни.

Кметът на община Гърмен Ахмед Башев определи посещението на държавния глава като исторически момент за село Рибново.

„За нас вашата визита днес е знакова. Вие показвате на цяла България, че сте президент на всички български граждани, без разлика на тяхната етническа и верска принадлежност. Вие показвате на българското общество, че не се притеснявате от хората със забрадки и шалвари“, заяви от трибуната Ахдем Башев и в знак на признателност му връчи почетния плакет на община Гърмен и традиционните за Рибново ръчно тъкани дарове и плетени чорапи.

Росен Плевнелиев пък увери, че ще изложи подаръка в президентството, за да може утре, когато е Ден на отворените врати, да имат възможност да ги видят всички българи.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

кам баи мангал03:22 - 07.02.2015
Еи баи мангал ,помаците са достоини Българи плащтат си сметките ,спазват законите в Българиа и от тях може да видиш хора на достоини позиции като президенти ,доктори, у4ители ,и т.н.а вие мангалите живеете на гарба на вси4ки останали и ще си останете само мангали.
herewas21:34 - 11.07.2014
Vazhistavam se na Duha na horata ,jiveesti v Ribnovo.Zapazili se tolkova stoletia kato etnos i pazeiki tradiciite si.Bulgarite ima kakvo da se uchim ot tjh.
Бай Мангал21:48 - 20.08.2012
президента е помак, само помаците нижат тютюн от едно време
pomak10:25 - 01.06.2012
unikalni

FACEBOOK