Награждават участниците в конкурса „Живей здравословно 2“ в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Награждават участниците в междуучилищния конкурс „Живей Здравословно 2“ в Благоевград.

Инициативата се организира за втора поредна година от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Благоевград, съвместно с Регионална здравна инспекция - Благоевград.  Презентирането  на дейностите от конкурса „Живей здравословно“  и  награждаването на победителите ще се състои на 26. април от 10,30 часа в зала № 3, в сградата на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград (Младежки дом).

В надпреварата тази година участват деца на възраст между 10 и 18 години.

Учениците се представят с различни творби под формата на  презентации, изработване на проект или клип за анти-реклама, образователен клип или образователни игри.

Те участват групово и/ или индивидуално в четири различни категории. Конкурсът засяга темите за тютюнопушенето, алкохола, здравословното хранене и показва тяхното влияние върху човека и човешкия организъм.

Четвъртата категория включва физическа активност, със състезание по народна топка и футбол, която цели да покаже положителните резултати върху човека от спорта.

Целта на инициативата е да насочи младите хора към дейности, които биха им позволили да развиват своите възможности и талант, да ги насочи по пътя на здравословния начин на живот и отговорното поведение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK