Планът "Сидеров" срещу колониалното робство

Волен Сидеров, снимка: Атака

Планът Сидеров срещу колониалното робство

Управленска програма на партия АТАКА 2013

Как бяхме поробени след падането на Берлинската стена

България е колонизирана след 1997 г. От тази дата българите работят за чужд интерес. Всичко, което беше построено с труда на нашите бащи и майки, го заграбиха чужди компании. Много от заводите бяха закрити, защото бяха конкуренция на западните фирми. Останалите бяха взети за стотинки и сега носят печалби на западни наднационални компании.

Такава чужда колониална фирма е “Дънди прешъс”, която печели милиарди от нашето злато и оставя 1,5% такса. Такава е “Нефтохим” - монополист, който печели милиарди от високите цени на горивата на гърба на обедняващия българин. Такива са ЧЕЗ, ЕВН, Енерго Про - монополисти, които вдигнаха с 200% цените за последните 7-8 години и печелят милиарди годишно на гърба на обедняващия българин. Такива са веригите от супермаркети “Била”, “Кауфланд”, “Лидл”, “Метро”, “Карфур”, които поставят на колене българските производители на месо, мляко, зеленчуци и плодове, изнудват ги с цени и срокове за плащане и на практика ги ограбват за сметка на собствените си високи печалби. Те включват в сметката на своите клиенти дори такса "рожден ден", за да празнуват с парите на българите рождените си дни. Деветдесет и осем на сто от стоките в най-агресивно рекламиращата се верига "Лидл” са вносни. Тези монополисти стъпват в България с активната помощ на всички правителства от 1997 г. до днес и получават привилегии за сметка на българските производители и търговци.

Купуваш храна, плащаш ток, телефон, вода, бензин, теглиш заем - пълниш чужди каси

Оборотът на германската верига Кауфланд за 2011 г. е 821 млн. лв, на холандската "Метро" - 728 млн. лв., на австрийската "Билла" - 454 млн.лв., на германската "Лидл" - 372 млн. лв., на холандската "Карфур" - 209 млн. лв., на белгийската "Пикадили" - 185 млн. лв., на холандската "ТМаркет" - 125 млн. лв.

ОБЩО ЗА 2011 г. ОТ ДЖОБОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ В КАСИТЕ НА ЧУЖДИТЕ ВЕРИГИ СА ВЛЕЗЛИ 2 МЛРД. И 894 МЛН. ЛВ.

Бедният българин храни богатите холандци, германци, белгийци и австрийци. За сравнение - статистиката сочи, че средно един белгиец взема 39 евро на час, докато един българин - 2 евро на час. Двайсет пъти по-малко. В същото време стоките в чуждите вериги са еднакви като цени с Белгия, Германия и Холандия, а в някои случаи и по-скъпи.

Монополисти са и "Мобилтел" и "Глобул", които надписват сметките за телефон и печелят стотици милиони годишно от най-бедните в ЕС - българите. Годишният оборот на гръцката държавна фирма "Глобул" у нас е 738,5 млн. лв., чиста печалба - 300 млн. лв. На австрийската фирма "Мобилтел" годишният оборот е 917, 4 млн. лв., чистата печалба - 405, 6 млн лв.

ОБЩО В ЧУЖДИТЕ „МОБИЛТЕЛ“ И „ГЛОБУЛ“ БЪЛГАРИТЕ НАЛИВАТ ГОДИШНО 2 МЛРД. И 55 МЛН. ЛВ.

Такива чужди колониални фирми са моловете, които налагат огромни наеми на обикновения български търговец и той загива под техния диктат, защото е принуден да вдига цените на стоките, а българите нямат пари да купуват скъпи стоки.

САМО ЗА 2011 г. БЪЛГАРИТЕ СА ОСТАВИЛИ В ЧУЖДИТЕ МОЛОВЕ 6,5 МЛРД. ЛВ.

Чуждите вериги бензиностанции ограбват българите с високи и монополни цени на горивата. У нас обират парите на българските шофьори пет чуждестранни вериги бензиностанции: руската "Лукойл" - с приход за 2011 г. 3,5 милиарда лева, австрийската ОМВ - с приход за 2011 г. 1 милиард и 840 милиона лева, холандската ШЕЛ - с приход за 2011 г. 521 милиона лева, гръцката ЕКО - с приход за 2011 г. 475 милиона лева и румънската РОМПЕТРОЛ - с приход за 2011 г. 423 милиона лева.

ОБЩО ЗА 2011 г. БЪЛГАРИТЕ СА ОСТАВИЛИ В ЧУЖДИТЕ ВЕРИГИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ 6 МЛРД. И 759 МЛН. ЛЕВА

Колониални монополи са и банките у нас. От 22 действащи в България банки 16 са чуждестранни. Само приходите им от такси за 2012 г. са 876 млн. лв.

За периода 2008 - 2012 чуждите банки у нас са прибрали само от такси 4 милиарда 293 милиона лева. По милиард на година. Това са левчетата , които българите плащат за всяко едно преместване на пари. Тук не влизат приходите от лихви, които банките налагат, както и когато си поискат спрямо българските кредитополучатели. Те за 2011 г. са 4,7 милиарда лева.

Само гръцките банки например, държат 30% от банковия сектор у нас. Останалата част се държи от италиански, австрийски, френски и турски банки. Това са: италианската Уникредит Булбанк - с активи от 11,9 млрд. лв., унгарската ДСК -  с активи от 8,6 млрд. лв., гръцката "Пиреос" с активи от 3,2 млрд лв., австрийската "Райфайзен" с активи 6,45 млрд лв., френската "Сосиете Женерал" с активи от 3,29 млрд. лв., държавната гръцка ОББ - с активи от 6,7 млрд лв., турската Търговска банка Д с активи 623 млн лв, 100% собственост на международния далавераджия Фуат Гювен, и т. н.

ОБЩО ЗА 2011 г. БЪЛГАРИТЕ СА ОСТАВИЛИ В ЧУЖДИТЕ БАНКИ КАТО ТАКСИ И ЛИХВИ 5 МЛРД. 576 МЛН. ЛЕВА

Първи сред грабителските монополи са ЕРП-тата. Три чуждестранни компании, на които преди десет години бе продадено българското Енерго. Днес чешката държавна ЧЕЗ, австрийската държавна ЕВН и чешката държавна Енерго Про прибират парите от сметките за ток. Не инвестират и не откриват работни места, а съкращават. Вдигат непрекъснато цените на тока и покачването вече е над 200% за последните няколко години. Получиха наготово през 2003 г. обновление на електромрежата от страна на българската държава на стойност 360 млн. лева и оттогава само изнасят печалба от България, като нарушават лицензионните договори, надписват високи стойности на несъществуващи услуги и така прехвърлят незаконно огромни суми към свои дъщерни дружества. Всичко това беше установено от одитен доклад на ДКВР, но никакви мерки повече регулаторът не взе. Нито едно правителство от 2003 г. досега не посмя да им вземе лиценза и да ги изгони от България, както направиха Унгария и Албания.

ОБЩО ЗА 2011 г. ЧУЖДИТЕ ЧЕЗ, ЕВН И ЕНЕРГО ПРО СА ПРИБРАЛИ ЗА ТОК ОТ БЪЛГАРИТЕ 3 МЛРД. И 872 МЛН. ЛЕВА

През мандата на Стефан Софиянски "Софийска вода" беше дадена на концесия на чуждестранна фирма, която вдигна цените на водата в пъти и изнася огромни пачелби от България.

ЗА 2011 Г. КАТО РАЗДУТИ СМЕТКИ ЗА ВОДА БЪЛГАРИТЕ СА ПЛАТИЛИ НА ЧУЖДА КОМПАНИЯ 124 МИЛИОНА ЛЕВА

В резултат на колонизацията на България няма вече нито една търговска верига, която да е чисто българска, нито пък сектор от услугите, който да е български и да носи печалба в републиканската хазна, оттам - в национален пенсионен фонд, в национален здравен фонд, както АТАКА иска. Така националният доход на българина изтича навън, а тук държавниците ни обясняват как няма пари за по-високи пенсии и за здраве.

САМО ЗА 2011 г. БЪЛГАРИТЕ СА ОСТАВИЛИ В КАСИТЕ НА ЧУЖДИ КОМПАНИИ ЗА ХРАНА, ДРЕХИ, БЕНЗИН, ТОК, ВОДА И БАНКОВИ УСЛУГИ 28 МИЛИАРДА И 257 МИЛИОНА ЛЕВА!

За сравнение - целият бюджет на Република България за 2011 г. е 18 милиарда 236 милиона и 787 хиляди лева. Всички ведомства, институции, министерства, културата, здравето и образованието ни, взети заедно, получават годишно с 10 милиарда лева по-малко, отколкото чуждите колонизатори! И това управлявалите досега партии наричат нормално и безалтернативно положение на нещата у нас.

Дебългаризацията на нашите услуги и индустрия е тотална и обезкървяваща. Само гръцките фирми у нас са над 2000 и държат: Стомана Перник, металургичния гигант "Viahalko", "София Мед", доставката на скрап. Гръцката държавна компания "Глобул" държи 37% от GSM абонатите у нас.

Чешката държава притежава две трети от продажба на ток у нас чрез ЧЕЗ и Енерго Про, една трета е на австрийската държава чрез ЕВН.

Италианската държавна фирма ЕНЕЛ доскоро притежаваше ТЕЦ "Марица - 3" с договор за гарантирана печалба от 18 % за години напред. Сега грабежа го вършат американци.

Днес най -голямото предприятие у нас е германската фирма "Аурубис" АД, която е притежател на МДК - Пирдоп. Годишите приходи на "Аурубис" АД са 4 млрд. долара. Това можеше да е оборотът на българския МДК - Пирдоп, ако не беше продаден за стотинки. Най-бедната в ЕС държава - България, спонсорира най-богатата - Германия, с 4 милиарда долара годишно.

Всяка година чужди фирми изнасят над 10 тона злато от България на стойност 800 млн. долара. Само от Челопеч са изнесени 100 тона злато за последните 10 години на стойност около 8 млрд. долара. Там концесионер е канадската фирма "Дънди Прешъс Метълс". С 8 милиарда долара са ограбени за 10 години българските пенсионери, училища и болници.

В България има категорично установено наличие на 1500 (хиляда и петстотин) тона промишлени запаси от злато. То може да стигне за половин век да добиваме по 30 тона на година. Един тон злато струва 80 милиона лева днес на борсите. Ако златодобивът у нас е изцяло в български ръце, то чистият приход от тези запаси злато ще бъде по 2 милиарда и 400 милиона годишно.

Това е готовият промишлен ресурс от злато, който може веднага да се обработва и добива. Но като цяло България притежава много по-големи запаси, които искат допълнителна разработка и вложения, но ги има в наличност на наша земя. Те се наричат "общо ресурсно злато". По експертни оценки общото ресурсно злато у нас е в обем 13 000 - тринайсет хиляди тона. Изчислено в пари, това прави

1 040 000 000 000 лева (един трилион и четиридесет милиарда лева) по днешни цени на златото на борсите. Няма основание да смятаме, че златото в близките 30-50 години ще се обезцени рязко, напротив, ще поскъпва.

ЕДИН ТРИЛИОН И 40 МИЛИАРДА ЛЕВА ЛЕЖАТ В НЕДРАТА НА БЪЛГАРИЯ ПОД ФОРМА НА ЗЛАТО

Разбира се, за разработването и добива на всички златни запаси у нас се искат големи вложения и технологична и кадрова мобилизация. Но това може и трябва да бъде държавен проект, който ще изведе страната ни от мизерията и колониалната зависимост завинаги.

Евтин труд, големи печалби за чуждите, износ на пари - това е днешна България

Няма сектор у нас, който носи добра печалба и не е в чужди ръце. Всички поръчки за строежи на пътища и други обекти се дават на чужди фирми, най-често турски, а квалифицираните български строители, които строяха обекти в цял свят преди 23 години, в най-добрия случай са подизпълнители, които не могат да си получат пет пъти по-ниските от западноевропейските заплати с месеци. Лъжата, че социалистическата ни индустрия била непродуктивна и непечеливша, стана явна. Кой е този чужденец, който ще вземе непечеливша индустрия?

Всички чужди фирми - държавни и или частни, изнасят печалбата навън, не влагат нищо в България, съкращават работни места, плащат 10-20 пъти по ниски заплати, отколкото в ЕС, и постоянно вдигат цените на стоките и услугите вътре в страната.

Всеки ден, когато пазарувате от супермаркет, вие давате 99 стотинки от всеки свой лев на чужда фирма, която ги изнася. Сто процента от храните и лекарствата, които купувате, са вносни, и с всяка покупка вие правите чуждата фирма производител по-богата и внасяте в чуждите осигурителни фондове своите левчета. Всяка бутилка кока -кола, безалкохолно или минерална вода, налята от българските недра, която отваряте днес, внася в касата на гигантския колониален концерн "Кока Кола" вашето левче и го прави още по-гигантски.

Всеки път, когато влезете в МОЛ и похарчите пари там, вие субсидирате чужда фирма, икономика и държава. Всеки месец, когато си плащате телефона и тока, вие влагате своите левчета в касите на чуждите монополи и в пенсионните фондове на австрийци, гърци, чехи, французи, американци, турци и др. Всеки български работник и служител в чужда фирма, а то други няма, субсидира с евтиния си труд тази компания и увеличава богатството й много повече, отколкото, ако тя работеше само на своя територия. Всеки превод на пари или друга банкова услуга на български гражданин влага в касите на чуждите банки 4 милиарда 293 милиона на година от такси. Всеки заем за жилище или потребление увеличава с милиарди богатството на чуждите банки и рязко увеличава вашата бедност и зависимост.

Българи, нима сме 9 пъти "по-нисши" от другите в Европа, че получаваме 9 пъти по-малко от средното за ЕС?

Не се чудете защо вашите пенсии са ниски. Защото плащате на половин Европа високите пенсии и субсидирате чужди икономики и банки. Не се чудете защо в България заплащането на труда е 8-10 пъти по ниско от средноевропейското.

Не се чудете, че у нас минималната пенсия е 68 евро или 136 лева, а в Германия 900 евро или 1800 лева.

Средноевропейското заплащане е  9 пъти по-високо от българското

Това е така, защото трябва да издържате високия стандарт на другите европейски народи. Вашата мизерия е цената, която плащате, за да живеят десет пъти по-добре австрийци, чехи, германци, французи, белгийци, гърци и други "по-висши" от вас същества. Вие плащате така заплатата от 25 хиляди евро на месец на шефа на Еврокомисията Жозе Барозу. На стотиците други еврокомисари и чиновници, които ви казват дали да отглеждате краставици или генномодифицирана царевица. Плащате заплатите от 50 до 100 хиляди лева на висшите кадри на чужди банки у нас - като "Уникредит", ДСК и др. Месечната заплата на шефа на "Уникредит" у нас е 200 хиляди лева. Осигурявате заплати от по 100 хиляди лева и на шефовете на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про.

Чрез вашата мизерия вие правите милиардери собствениците на компании за златодобив като Дънди, германците от Аурубис, гърците от "Стомана" -  Перник, турците от "Шише Джам", американците от ТЕЦ "Марица" 1 и 3. Осигурявате нови яхти и бентлита на техните шефове - малко радост след напрегнатия им делови ден. А и помагате на техните бащи и майки, като влагате част от парите си в техните пенсионни влогове.

Не сте ли щастливи, че успявате да храните толкова чужденци? Явно не сте, щом излизате на улиците гневни.

Да, прави сте, това не е справедливо!

Не е Честно!

 

КОМЕНТАРИ

Бойко14:43 - 23.02.2015
Волен е много прав и единствен който говори за тези истини!
polecat17:01 - 12.12.2013
Тези се сдушиха с общинските съветници (ДПС!!!), правят банкети заедно , носят пари и познайте какво ще стане,Уж общината ги съди, ама това си е параван за пред избирателите си, а под масата се въртят сделките, за милиони...зелени,Такива сме си били и БСП и ДПС и всички. Добре поне дето си издухаха златарите от града, съкратиха ги всичките, няма полза от тях,поне едно хубаво нещо направиха. На продажниците това им се пада,пари от тук няма да има, да ги търсят в Африка. Да се знае и помни БЪЛГАРИЯ над всичко. С това злато можем да бъдем най богатата страна на Бълканите, ама сме прост прост народ
polecat16:48 - 12.12.2013
каквото си надробим това ще сърбаме
дсадса14:58 - 22.05.2013
тараторчо ти си сляп бе брат ТИ СИ СЛЯП ЧЕТИ КАКВО Е НАПИСАЛ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ТЕЯ ПАРИ БЕ МАЙКО КОЛКО ПРОСТ НАРОД

FACEBOOK