Ученици от ПГ по МСС "Пейо Яворов" с красив жест в Международния ден на прегръдката

Снимки: ПГ по МСС - Гоце Делчев

Те зарадваха деца, лекари, учители, журналисти и общественици в град Гоце Делчев

Ученици – възпитаници на ПГ по МСС „Пейо Яворов“,  днес зарадваха деца, лекари, учители, журналисти и общественици в град Гоце Делчев. Поводът – Международният ден на прегръдката.

Облечени в стилните си униформи, девойките и младежите се отправиха към МБАЛ „Иван Скендеров“, за да изразят своето уважение към здравните работници в Родилното отделение, тези, които първи прегръщат новия живот! Заедно с думите на признателност, те им поднесоха пъстроцветна иглика – символ на пролетта, и красиви сувенирни чаши за спомен, с пожелание за вяра, благоденствие и смисъл.

Внимание беше засвидетелствано и към управителя на болницата д-р Петър Филибев, който ръководи здравното заведение в трудните условия на пандемията от коронавируса.

Представителната група посети и трите основни училища в града, както и ПМГ „Яне Сандански“. Специално за многобройните си приятели в тях членовете на клуб „Дари добро“ бяха изработили малки хартиени сърчица с надпис: „ Прегръдката е символ на топлота и приятелство, дарява доверие, обич и сигурност на хората, които обичаме!“

Жест на внимание младите хора направиха и към Общинския съвет за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, към медиите, които обективно отразяват живота в училището, и, разбира се, към Обществения съвет при своята гимназия.

Ръководени от педагогическия съветник Катерина Татанова, членовете на клуб „Дари добро“ и представителите на Ученическия парламент в ПГ по МСС показаха, че за красивите жестове винаги има място в живота ни!

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK