Военни демонстрираха добро взаимодействие при тактическото учение „Пирински страж - 2020”

Снимка: МО

Учението се проведе от 8 до 10 септември 2020 г. на Учебен център „Сливница”

„За Бригадното командване това беше много важно учение, за което хората се готвиха близо една година. Изключително съм доволен от това, което демонстрираха военнослужещите тук, на полигон „Сливница“.

Това каза началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, който присъства днес, 10 септември, на заключителния етап на батальонното тактическото учение „Пирински страж – 2020“. То се проведе от 8 до 10 септември 2020 г. на Учебен център „Сливница”.

В учението „Пирински страж – 2020“ на тема „Механизиран батальон в настъпление“ участваха 330 военнослужещи от 3-ти механизиран батальон - Благоевград с командир подполковник Кирил Спаневиков от състава на Бригадното командване, както и придадени формирования от състава на 10-ти механизиран батальон - Враца, специалисти от първи разузнавателен батальон - Свобода, военнослужещи от Националния военен комплекс „Чаралица“ с тренировъчна система за реални симулации DITS и щабът на Бригадното командване.

Целта на батальонното тактическо учение беше да се повиши взаимодействието на щаба и подразделенията на 3-ти механизиран батальон от състава на Бригадното командване и придадените формирования от Сухопътните войски при водене на настъпателни бойни действия, командване и управление за изпълнение на поставените задачи.

Офицер, провеждащ учението, беше командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, а директор на учението - началникът на щаба на Бригадното командване полковник Калин Карадимов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK