Пламна пожар в близост до къщи в Берсин

снимки: infomreja.bg

Вчера малко след 15 часа пламна пожар в района на село Берсин. Първоначално огънят е започнал от сухи треви и храсти, които най-вероятно са подпалени, за да бъде почистен имотът.

Репортер на ИНФОМРЕЖА видя на място, че пътят в района, през който се минава за Дупница, както и околността, беше обгърната от гъст дим.

В съседство на огъня се намират къщи и овощна градина с череши. Благодарение на падналия по-късно дъжд не се стигна до разрастването на пламъците и намесата на огнеборци.

От полицията съобщават, че през изминалото денонощие екипи на РСПБЗН са гасили 4 пожара в Кюстендилска област. Всички са причинени поради небрежно боравене с открит огън.

ОУ ПБЗН напомня, че безконтролното палене на огън, за да се почистят имотите от отпадъците, крие сериозни рискове  пожарът да се разпространи в горски масиви, овощни насаждения и сграден фонд.

Абсолютно е забранено паленето на горими отпадъци в земеделски имоти, слогове, крайпътни канавки. Виновните лица носят административно-наказателна отговорност, предвидена в Закона за МВР, и наказателна отговорност за лица, причинили пожари, които са нанесли материални щети, предупреждават от полицията.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK