24 отличия за гимнастичките на "Велбъжд" от Първия МТ "Viktoria Cup" в София

Снимки: Личен архив

Над 500 участнички от общо 7 държави уважиха надпреварата

Поредни отличия завоюваха кюстендилските състезателки по художествена гимнастика на клуб "Велбъжд". Талантливите грации спечелиха 24 медала - 8 златни, 6 сребърни и 10 бронзови на Първия международен турнир по художествена гимнастика "Viktoria Cup", който се проведе в зала София.

Златен медал грабна ансамбълът на "Велбъжд", р. 2013 г. За съчетанията си без уред Васислава Керелска, р. 2014 и Надежда Сашова, р. 2013 спечелиха златните отличия.

Първо място на топка за Габриела Василева, р. 2011г, кат. А. В същата възраст и категория Андреа Павлова се нареди трета на без уред.

Златни медали за компизициите си на въже завоюваха Кристин Казачка и Дария Янкова - р. 2011г., кат. Б и Б лайт. Гергана Харалампиева спечели златото на въже и сребро в многобоя в кат. А, р. 2010.

В същата възраст и категория Ивайла Стоянова се нареди трета в многобоя, а на без уред и въже завоюва бронз. Ани Джерманска остана трета на въже в тази възраст, Б лайт кат. Карина Бурназка зае трето място в А кат, 2009 г на без уред.

При р. 2008г, А кат. Василена Йорданова завоюва бронз в многобоя, сребро на бухалки и бронз на топка. Юлиана Мацева и Михаела Николова се класираха на второ място за съчетанията си с топка при р. 2007г, Б лайт. Златен медал спечели за композицията си на бухалки Маглен Бурназка, р. 2004 Б, а в многобоя се окичи с бронзовото отличие.

В същата възраст и категория Десислава Георгиева се нареди на трето място на лента. При жените Елизабет Шопова се окичи с два бронзови медала на бухалки и в многобоя.

Първия международен турнир по художествена гимнастика "Viktoria Cup" се организира от СКХГ "Виктория София", с президент световната шампионка Йорданка Георгиева, а над 500 участнички от общо 7 държави уважиха надпреварата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK