Пламена Димитрова от школа „НОВИТЕ МАЙСТОРИ“ спечели правото си да изучава 5 месеца живопис в Париж

Снимки: личен архив

Пламена Димитрова от школа „НОВИТЕ МАЙСТОРИ“ спечели правото си да изучава 5 месеца живопис в Париж – в престижното Ecole des Beaux Arts (Екол де Боз Арт) или казано на български „Национално училище за изящни изкуства“. Пламена Димитрова в момента е студентка в Националната художествена академия, трети курс, специалност „Живопис“.

"Изключително сме щастливи, горди и вдъхновени от успеха на Плами. Тя успя да се пребори с впечатляваща конкуренция от целия Европейски съюз и да мине през всички нива на кандидатстването.

От 15 януари до 11 май, идната година, тя ще има възможност да развива таланта си в културната столица на Европа, да бъде  в един непосредствен контакт със световните шедьоври на изобразителното изкуство и буквално да диша въздуха на Монмартр.

2017 година беше изключително плодотворна за Пламена – три художествени пленера, два от които международни, в България(студентски пленер в Шишковци), Сърбия и Македония, обогатиха нейното портфолио и й помогнаха да спечели мястото си в Екол де Боз Арт.

Нейният успех е успех и за всички мои рисуващи ученици, както и за цялата кюстендилска изобразителна школа.", каза ръководителят на школата Евгени Серафимов

Пламена заминава за Париж по програма „Еразмус +“, тя е и активен участник във всички изложби и впечатляващи летни арт-проекти на школа „НОВИТЕ МАЙСТОРИ“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk