Пламен Георгиев подаде оставка

Снимка: БГНЕС

Решението за оставката на Георгиев е постъпило в КПКОНПИ

Шефът на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев е подал оставка. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева.

Решението за оставката на Георгиев е постъпило в КПКОНПИ. На днешно заседание антикорупционната комисия е разгледала заявлението му и предлага НС да приеме оставката му, както съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева. Предсрочното освобождаване на Пламен Георгиев влезе в дневния ред на парламента като допълнителна точка.

Социалистът Крум Зарков взе думата в пленарна зала и изтъкна, че преди пет минути депутатите разбрали за оставката. Не били подготвени с изказвания. Още на 4 април тази година левите предложили предсрочното му освобождаване,както припомни червеният депутат. 

Зарков поиска Пламен Георгиев да обясни на депутатите защо си тръгва и какво е свършил като председател на комисията. Левите се противопоставиха на натъкмяването на постове тук и там. Поне в ресорната комисия на НС трябвало да се гледа оставката на председателя на КПКОНПИ.

На тези постове се гледа като на капии, капии, които някой после разрушава, обясни социалистът. Съпартиецът му Филип Попов също поиска Георгиев да дойде с законодателния орган. Предложението бе подложено на гласуване и бе прието./ News.bg
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK