Питка с късмети за съветниците на последната сесия за 2012 г.

снимки: Пресцентър Общински съвет

ОбС – Благоевград проведе последната за годината сесия

На последната за тази година сесия Общинският съвет в Благоевград одобри план-сметката за 2013 г., която включва необходимите разходи за осигуряване на съдове за съхраняване на битови отпадъци, тяхното събиране и транспортиране до депата.

По предварителни разчети за извозването на отпадъци при пролетното почистване в общината ще са необходими 10 000 лева, колкото бяха заложени и в бюджета за 2012 г.

За почистване на града през следващата година, което включва машини и човешки ресурс, трябва да бъдат заделени 1 164 873 лева, като сумата също остава непроменена в сравнение със заложената в тазгодишния бюджет.

С взетото решение местните парламентаристи гласуваха общо 5 174 317 лева за план-сметката за следващата година.

Съветникът от БСП Емил Костадинов заяви, че няма да подкрепи предложението на общинската администрация, защото методологията и изчисляването на такса смет е порочна и е нужно да се намалят промилите за нежилищни имоти на предприятията.

„Това е абсолютно несериозно. Да не вървим в популизъм и политиканстване. Трябва да е ясно, че община Благоевград не вдига данъците и полагаме всички усилия и съвсем добронамерено се отнасяме към бизнеса”, коментира кметът Атанас Камбитов.

На днешното заседание местните парламентаристи намалиха туристическите такси за хотелите и хижите, взеха и решения общината да кандидатства с проекти  по оперативните програми „Регионално развитие” и „Развитие на човешките ресурси”.

Без промяна остана и решението за поставяне на 28 преместваеми обекти от „Благоевград – БТ”, което ОбС взе през месец май. Група общински съветници внесоха предложение това решение да се отмени, но с 13 гласа „против” то бе отхвърлено.

На последното заседание председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева изненада колегите си и екипа на кмета Атанас Камбитов, който присъства на сесията с пита с късметчета. Най-развълнуван и трогнат обаче бе съветникът от БСП д-р Владимир Пандев, който пък получи от своите колеги много подаръци за малката си дъщеричка.

 

снимки: Пресцентър Общински съвет
снимки: Пресцентър Общински съвет
снимки: Пресцентър Общински съвет
снимки: Пресцентър Общински съвет

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK