Питейните заведения в Кюстендил ще работят до 23 часа през лятото

снимки: infomreja.bg

Питейните заведения в Кюстендил ще работят до 23 часа през летния сезон /от 1 юни до 30 септември/ и до 22 часа през зимния период /от 1 октомври до 31 май/. Решението за това беше взето днес по време на сесия на Общинския съвет в града с гласуваните промени в Наредбата за обществения ред.

Още преди около седмица лично и председателят на Общинския съвет Иван Андонов алармира, че има постъпили множество сигнали за нарушаване на обществения ред от страна на посетители в заведенията и присъствието на малолетни и непълнолетни.

Преди да се стигне до гласуване пред местните парламентаристи, се изправи началникът на РУП –Кюстендил Росен Райчев. Той даде пример с Черноморието, където също заведенията затварят в 23 часа, за да се осигури спокойствието на всички жители и гости на градовете.

Недоволство от изказването му изказаха съветникът от РЗС Младен Ризов и БСП съветничката Мая Шишкова. Според Ризов по този начин "ще се прогонят и малкото хора останали в Кюстендил". Мая Шишкова пък твърди, че подобно решение не е от компетенцията на Общинския съвет.

В крайна сметка въпреки ограничението, ако управителите на заведения решат да получат удължено работно време, ще трябва да депозират заявления до Община Кюстендил и РУП.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK