Военнослужещи оказаха помощ на жена, пострадала при ПТП

Снимка: МО

Командирът на 42-ри механизиран батальон - Ямбол, подполковник Ивайло Иванов, поздрави днес, 4 юни, пред строя военнослужещите, които оказаха помощ на жена, пострадала при пътен инцидент.

Преди броени дни военнослужещи, пътуващи под ръководството на капитан Захарий Димитров, забелязват в участъка Стара Загора – Нова Загора лек автомобил, преобърнат извън пътното платно, с пострадала в него лежаща жена.

Спират и след незабавна преценка на обстановката и подаване на сигнал за специализирана помощ до телефон 112, предприемат действия за оказване на първа долекарска помощ.

В очакване на линейка, военният санитар редник Атанас Иванов установява, освен охлузвания по крайниците и лицето на пострадалата, и кървяща разкъсна контузна рана на коляното, която бързо обработва и налага с превръзка.

„Трябваше да реагираме адекватно и бързо. Раната на коляното на пострадалата кървеше силно, катастрофиралият автомобил беше в опасна близост до нея, извън пътя в канавката. Дори не се поколебахме, спряхме и действахме“, каза за случилото се на автомагистрала „Тракия” редник Атанас Иванов – шофьор-санитар в 42-ри механизиран батальон – Ямбол.

„Медицинската чанта и наличните в нея консумативи бяха в ръцете ни. Нищо значимо не сме направили – дългът и инстинктът да помагаме на хората са част от службата ни”, каза днес редник Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK