За поредна година писта "Пауталия" в Кюстендил е домакин на Европейския шампионат по СуперМото

Снимка: Пресклуб "България"

На писта „Пауталия“ в град Кюстендил ще бъде даден старта на BMU SuperMoto European Championship и на Републиканския шампионат в клас Скутери.

Това стана ясно на пресконференция в Пресклуб България, в която участие взеха кметът на Кюстендил Петър Паунов, председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и някои от родните ни състезатели в различните класове.

Европейският шампионат по СуперМото ще се проведе днес и утре /4- 5 май/ в областния град.

През сезон 2019, в календара на Балканския мотоциклетен съюз са предвидени общо седем старта – 2 в Кюстендил, 3 в Плевен и 2 в Гърция на новата писта в град Драма.

Според метеорологичната прогноза, писта „Пауталия“ този уикенд ще предостави смесени условия, имайки предвид очакванията за дъжд в късния следобед и ранната неделна утрин.

Заявки за участие в състезанието са подали 45 пилоти от България, Румъния, Турция и Гърция, като пилотите ще се съревновават в традиционните класове SM Junior (65сс и 85сс), S3 (250сс) и OPEN (450сс) и скутери, където тази година ще видим и състезатели от северната ни съседка, както и за първи път участници от Северна Македония.

Надпреварата в Кюстендил започва със старта на Джуниърите от 13:40 часа днес, а последният старт от кръга е в клас S3/OPEN и започва от 13:20 часа в неделя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK