Писта „Диамо“ в очакване на динамична развръзка в шампионата на затворен маршрут идния уикенд в Благоевград

Снимки: АСК "Диамо" - Благоевград

В последния кръг от шампионата на затворен маршрут писта „Диамо“ се очаква решителна развръзка за шампионската титла в най-мощния клас МАКСИ между Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг Тийм (Мицубиши Лансър ЕВО10), Илия Царски от Автоцар Рали Тийм (Мицубиши Лансър ЕВО9) и Пламен Камбуров от Вромос (Мицубиши Лансър ЕВО9).

Предсрочно в изминалия предпоследен кръг шампиони в клас ТУРИНГ и СПОРТ са съответно Илия Влъчков от КА-2 Рейсинг Тийм (Хонда Сивик) и Симеон Симеонов от Казанлък Моторспорт (Хонда Сивик). Очаква се голям зрителски интерес от публиката за 7-я кръг на трасето край с. Калояново, писта „Дракон“ на 12 и 13 ноември 2016 г.

Организатор в тазгодишния затварящ кръг за сезон 2016 е Автомобилен спортен клуб „ДИАМО“, който разполага с добре подготвен и изключително безкомпромисен съдийски екип. Състезанието ще бъде предизвикателство за благоевградския тийм, тъй като досега писта „Диамо“ се провеждаше на автомобилната писта „Серес“ в Гърция.

По този повод се отбелязва, че във формата на надпреварата ще има международно участие от съседните държави. Директор на проявата е младата и амбициозна автомобилна състезателка Диана Стоянова.

„Организацията за последния кръг от шампионата върви по план. Интересът от публиката е голям. Екипът ни е добре подготвен и нямаме притеснения относно безопасността, която за нас винаги е била на първо място. Очаква се силна битка във всички класове, което ще направи писта „Диамо“ един добър завършек на сезон 2016 г.", коментира Стоянова.

ППОГРАМА:

12.11.2016 г. (Събота)

08:00 - 11:15 ч. – Административен и Технически преглед

12:45 ч. - Начало на официалните тренировки

13.11.2016 г. (Неделя)

11:00 ч. - Откриване на състезанието

11:20 ч. - Старт на І манш серия СПОРТ

11:45 ч. - Старт на І манш серия ТУРИНГ

12:10 ч. - Старт на І манш серия МАКСИ

12:50 ч. - Старт на ІІ манш серия СПОРТ

13:15 ч. - Старт на ІІ манш серия ТУРИНГ

13:40 ч. - Старт на ІІ манш серия МАКСИ

14:10 ч. - Обявяване на резултатите и награждаване

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK