Писов на влизане в ареста: Съдията на този свят се казва Иисус Христос, а не Лозан Панов

Снимка: Infomreja.bg

Идвам, за да се предам, защото ме преследват, без да знам, че ме преследват. И не искам да се укривам.

Това каза на влизане в Първо РУ в Благоевград Мирослав Писов, който е сред петимата обвинени за смъртта на Чората – Ангел Димитров.

Писов пристъпи прага на мястото, където е работил като зам.-началник на отряда за Борба с организираната престъпност към ОДМВР в областния град.

Писов бе видимо объркан като каза, носейки сак в ръка:

Не зная дали тук, или в прокуратурата трябва да се явя. Това, което се иска от нас, ще го направим – да се явим, както разбрахме от медиите и от другите хора, че е необходимо да ни задържат и да ни приведат в изпълнение на политическото решение на Лозан Панов. Да е жив и здрав!

Според Писов решението на ВКС, което стана ясно късно в петък вечерта, според което петимата обвиняеми са с наложен затвор за 7 години, е политическо.

Идват ервоизбори и групата на Лозан Панов трябва да направи така, че през решенията, които те взимат, да вземат държавната власт насилствено.

Те искат да я вземат наследствено, защото не могат да я вземат с избори. Ние сме представители на българската държава, ние сме представители на МВР. Ние не сме осъдени лично като хора, а какво е осъдителното решене, не знаем, те не искат да го дадат.

Снощи в сайта на ВКС нямаше обявено решение за присъдата на петимата полицаи от 19.04., а днес сайтът не работи заради технически проблем.

Ние как да обжалваме това нещо, те не искат да го дадат. Нашите адвокати не могат да получат решението, за да го обжалваме пред главния прокурор и пред ВКС.

Искаме да видим какво е това решение!

Вчера един от бившите полицаи – Борислав Механджийски, бе задържан в банката, в която работи в Благоевград. По-късно Писов и Калинков са разбрали от медиите, че се издирват, за да бъдат задържани. Двамата са пътували от София към Благоевград.

Аз получих телефонно обаждане, това е телефонна присъда. Казаха ми да се явим, за да ни задържат. Защото имало някаква решение, но и те самите не знаят, те не са и длъжни…

Как могат да подозират, че ние можем да се укрием, при положение, че ние 14 години се отзоваваме на всяко тяхно повикване в съдебна зала.

Всеки един гражданин може да бъде поставен в тази ситуация. Какво е това правораздаване, при положение, че един човек разказва за мракобесие.

Ние нямаме проблем, ще влезнем, ще изтърпим цялото наказание, ще отстояваме да излезе цялото дело в интернет, за да се види!

Това е решение е все едно да осъдиш 17 български професори, които са казали, че смъртта на лицето няма връзка с действието на полицаите. Лозан Панов съдебен лекар ли е, или се явява като моралния ментор на държавата.

Другият обвиняем - Янко Граховски, е в Германия със семейството си и пристига в сряда, за да се предаде.

Те са казали, че трябва всички петима да сме тук да ни задържат, за да могат да ни предадат. Ама ти не съдиш петима като един човек. Такава колективна присъда няма в правораздаването.

Тяхното правосъдие е показване на мускули. Лозан Панов прави това – той въвежда в системата тази правна система, която защитата правата на човека, легализацията на наркотиците и дженърските истории, като използва гилотината.

Писов сравни българските магистрати с инквизиторите през средновековието и даде пример с изгорялата катедрала „Нотр Дам“, като каза, че в нея са обезглавявали същите хора, каквито днес са Панов и „компания“.

Такъв фин опит на прилагане насилие за завзимане на властта в държавата нов за Европа. Ще се обърнем за да кажем всичко, което знаем.

Съдията на този свят се казва Иисус Христос, а не Лозан Панов, каза Писов малко преди да влезе в ареста, където е и Механджийски.

Другите двама – Калинков и Иво Иванов се очаква да се предадат в понеделник.

Ние бяхме част от едно мероприятие, при което една вечер някой на три ракии се сетил да прави нещо срещу държавата, каза Писов.

На входа на Първо РУ той бе посрещнат от следовател и изпратен от неговия приятел – зъболекарят Янков, познат под псевдонима Кенеди.

Писов влезе прекръствайки се и заяви, че в престоящите светли празници вярва в единствения съдя на земята - Бог. През цялото време на лицето му имаше усмивка, а на журналистически въпрос дали влиза с гордо вдигната глава, той заяви:
Влизам с достойство и чиста съвест!

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Кайшков21:27 - 20.04.2019
Да бе мирно седяло, не би чудо видяло!... Стара българска поговорка.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK