Глад за учители в Гоцеделчевско въпреки по-високите заплати

Снимка: Infomreja.bg

11 свободни учителски места обяви Бюрото по труда в Гоце Делчев въпреки увеличените от тази година работни заплати. Кандидатстващи за свободни  учителски позиции обаче споделят, че обявените от директорите работни места са по-скоро, за да се спази законът, като за тях вече имало назначени хора.

За новата учебна година в училищата на територията на община Гоце Делчев се търси един учител по математека и информационни технологии, един учител по руски език и двама преподаватели по английски език.

Търсят се още учител по руски и немски език, по биология, физика, по общообразователен предмет, по история, автотранспортна техника, транспортна техника и инструктор за обучение.

Сред търсените специалисти с висше образование от Бюрото по труда в Гоце Делчев са един старши експерт и икономист обществени поръчки.

Голям е броят на свободни места и за хората със средно и по-ниско образование в общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Доминират  тези за шивачи на дамско и мъжко облекло, които са 136, а за гладачи има свободни позиции за 79 безработни.

Четири са свободните работни места за шивачи на обувки. Търсят се и двама машинни оператори за шиене на обувки, двама машинни оператори за производство на мебели, двама машинни оператори за шиене на облекло и още двама за моделиране и фасониране на пластмаса.

Две са обявените от Бюрото по труда в Гоце Делчев свободни работни места за техници на електронна техника, а 7 са свободните места за за изпълнители на модели.

В горския сектор също има глад за работна ръка, съобщават от Трудовата борса в Гоце Делчев. Свободните места за сезонни горски работници са 10, търсят се и трима работници за обработване на дърво, двама монтажисти, един тапицер, 15 работници за сглобяване на детайли в обувното и текстилното производство, 10 работници за спомагателна шивашка дейност, шестима оценители на облекла.

11 са свободните работни места за консервиране на плодове и зеленчуци, 12 - за зареждачи на промишлено производство, петима кроячи, трима сметосъбирачи, 13 общи работници и 1 свободна позиция за мениджър екип със средно образование.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK