Правителството отпуска пари за възстановяването на читалището в Скребатно

Снимка: Infomreja.bg

Читалище „Христо Ботев“ в село Скребатно стана на 100 години, век, през който то винаги е било център на духовността в този красив родопски край.

Свидетел на историческите превратности, читалището е обединявало будните и смели хора, радетелите за напредък, за по-добър живот. За съжаление преди месец сградата, съхранила толкова спомени, изгоря и честването на годишнината стана пред нейните руини.

За да отбележат вековния юбилей на читалището, вчера в Скребатно дойдоха съветниците от Община Гърмен, директори на училища, хора, които са напуснали  селото, но милеят за него, и всички негови жители.

Те бяха приветствани сърдечно от Минка Капитанова – кмет на Община Гърмен.

Слово произнесе и кметът на селото - Даниела Пидева. Тя съобщи, че правителството има решение на проблема за възстановяване на читалищната сграда и за тази цел ще окаже пълна финансова подкрепа. Така Скребатно отново ще има и читалище, и библиотека, и пенсионерски клуб, и кметство.

На митинга се изказа първият дарител за постигане на благородната кауза. Инициативният комитет, чието мото е „Да върнем вярата и духа в село Скребатно“, се надява, че неговият пример ще бъде последван от всички, които са съпричастни към духовността. За целта е открита банкова сметка.

В полза на: Сдружение за развитие на Скребатно

IBAN: BG75BPBI79221021817601

Банка: ЮроБанк България 

В многолюдния митинг със своя програма се включиха и ученици от училищата в Рибново и Огняново.

Всеки, който през последния месец е посетил село Скребатно, е почувствал единството на хората тук, тяхното обединение в името на доброто.

Вчера екипът на ИНФОМРЕЖА и Община Банско дариха над 3000 книги за възстановяването на библиотечния фонд, който се оказа изключително богат – вече са събрани над 9000 книги от дарения.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK