Пиронкова се реваншира на Цибулкова на Олимпиадата

снимка: flickr.com

Цветана Пиронкова започна участието си на Олимпиадата с победа над намиращата се под номер 13 в световната ранглиста Доминика Цибулкова.

Пловдивчанката показа борбен дух и железни нерви в един много напрегнат и изпълнен с обрати тенис  двубой. Тя успя да се наложи над представитеката на Словакия с 7-6(4) 6-2.

Българката взе своята първа победа над именитата си съперничка, която до този момент имаше пет поредни победи над Цвети, като една от тях дори бе от втори кръг на Олимпиадата в Пекин преди четири години.

Пиронкова започна отлично срещата и поведе с 2-1, но устремът и бързо бе спрян от Цибулкова, която спечели следващите четири поредни гейма и така поведе с 5-2.

Цвети обаче успя да задържи подаването си, а след това дори върна пробива на словачката и изравни за 5-5. В крайна сметка победителят от този сет трябваше да се решава в тайбрек.

В него българката поведе с 6-4, а след това реализира още първия си сетбол за да поведе с 1-0 в крайния резултат.

Втората част отново започна силно за нашето момиче, което след пробив поведе с 3-1, а при 5-2 отново проби подаването на Цибулкова и така след 90 минути игра си осигури победата.

С този успех, Цвети взе 55 точки за световната ранглиста, а в следващия си мач ще се изправи срещу Флавия Пенета, която успя да се победи с 6-2 4-6 6-2 над Сорана Кърстя.

Очкавайте още актуални тенис резултати от Олимпиадата в Лондон, формула 1 новини и футболни трансфери.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK