„Пирогов“ вече разполага с ремонтирана детска клиника

Снимка: УМБАЛСМ "Пирогов"

„С обновяването на Клиника по детска хирургия и спешното приемно отделение за деца правителството показва ангажимента си към грижата за децата, дава знак, че „Пирогов“ е важен и държавата ще продължи да стои зад него. Известно ни е какво беше тук в продължение на години като ситуация и като организация на работа. Ясно е какво е „Пирогов“, ясно е, че най-голяма концентрация на медицинска грижа на деца се осъществява тук, на това място“, заяви министърът на здравеопазването проф. Николай Петров при откриването на ремонтираната Клиника по детска хирургия и Спешно приемно отделение – деца с противошокова зала към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. 

Министерството на здравеопазването е отпуснало над 2.9 млн. лв., с които е направен основен ремонт на Клиниката по детска хирургия и е закупено ново медицинско оборудване.

Клиниката по детска хирургия е създадена през 1964 г. и до сега не е била ремонтирана. От тази година тя е част от Специализиран детски комплекс и включва три отделения – хирургия за новородени и кърмачета, отделение по коремна хирургия и отделение по детска гръдна хирургия.

На събитието присъстваха още министър-председателят Бойко Борисов, посланикът на САЩ  Н. Пр. Ерик Рубин, изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK