Окръжната прокуратура в Кюстендил посрещна европейски магистрати

Снимки: ОП - Кюстендил

Окръжната прокуратура в Кюстендил прие група от шестима магистрати (петима прокурори и един съдия-следовател) от Република Полша, Република Италия, Кралство Белгия и Кралство Испания.

На срещата, проведена между чуждестранните магистрати и административните ръководители на Окръжната и Районната прокуратура в Кюстендил, се реализираха професионални дискусии и обмен на опит, свързани със специфики в правосъдната и правоохранителната дейност в петте представени държави.

Посещението в Окръжна прокуратура - Кюстендил е част от едноседмичен обмен, който шестимата магистрати от други европейски държави провеждат с Районна прокуратура.

Целта на посещението е споделяне на опит и добри практики между магистрати от различни държави-членки на Европейския съюз, както и подобряване на международното правно сътрудничество.

В рамките на обмена, освен Районна прокуратура - Кюстендил, бяха посетени Окръжната прокуратура, Районен съд, Окръжен съд, Административен съд, Областна дирекция на МВР, Регионална дирекция „Гранична полиция“, Районна служба по изпълнение на наказанията и Затвора в Бобов дол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK