Балтов: Протестите в "Пирогов" не са истински

Снимка: БГНЕС

Протестите в "Пирогов" не са истински. Това заяви пред bTV директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Според Балтов протестите са неистински, а недоволстващите са се възползвали от отсъствието му. По думите му всички в болницата са знаели, че той ще излиза в отпуск, за да отиде на световен конгрес по травматология и ортопедия, поради което се възползвали и организирали протест.

Балтов е категоричен, че зад протестите стоят хора, които вече не работят в болницата. 
Той сподели още че в "Пирогов" няма блокирани сметки, както и че вболницата има достатъчно консумативи и лекарства за болните.

Припомняме, вчера служителите на "Пирогов" излязоха за шести ден на протест. Те отново протестираха срещу ръководството на болницата и искаха оставката на Балтов. Стана ясно и че представители на недоволстващите са разговаряли с Балтов.

Според Балтов обаче на втория ден от завръщането му от отпуск двама представители на протестиращите са го потърсили, а пред болницата протестирали едва 15 души, които били по-малко на брой от медиите. Той провел среща с двамата представители, говорили 10 минути, в които той не успял да разбере техните аргументи за протеста.

По думите на Балтов се оказва, че разковничето на целия протест било допълнителното материално стимулиране. Балтов написал съобщение до всички клиники, че това допълнително възнаграждение ще бъде дадено до 22 декември, при което протестиращите прекратили действията си.

Относно обвиненията, че в "Пирогов" се освобождават медицински служители, за да се назначават повече хора на административни длъжности, Балтов коментира, че до момента от заведението са освободени или пенсионирани хора, които отдавна са достигнали до пенсионна възраст. 
По думите му са съкратени 300 "кухи щатни бройки", които само са попълвали бройка. От медицинския персонал има освободени и уволнени 15 души, защото са пенсионери, а около 5 специалисти са напуснали сами, стана ясно още.

В администрацията на "Пирогов" са открити 4 нови отдела, като 3 от тях са напълно задължителни, допълни още директорът. Единият от отделите е "Вътрешният отдел", където Балтов е назначил двама души. Вторият е отдел е "Сигурност", който също не действал до момента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK