Все още не е ясно кой изостави бебето в Петрич

Снимка: Infomreja.bg

Родителите се издирват

Новороденото бебе, което днес бе изоставено в поликлиниката в Петрич, е било увито в одеяло и оставено на пейка пред лекарски кабинет. То е на около 2 месеца, а родителите му все още се издирват. Никой в болничното заведение не е видял кой оставя пеленачето на пейката в коридора, съобщава NOVA.

Бебето вече е настанено в болницата в Сандански и е в относително добро състояние, но ще му бъде направено антибиотично лечение, защото така де прави в подобни случаи. То е било открито в ранния следобед пред един от педиатричните кабинети. Детенцето е момиченце. 

То е било съвсем спокойно, не е плакало, най-вероятно е било скоро нахранено. Пъпната му връв не е била срязана много професионално, поради което засега се правят изводи, че то е било родено в домашни условия. 

„Излизам и поглеждам пейката пред кабинета, едно детенце оставено и завито с одеалце, но ръчичките му бяха отвън и то гледкаше, и аз като разбрах, че няма кой да го вземе, седнах до него и чакам и само викам дано не се разплачеш, че няма какво да ти дам. Има остатък голям от пъпчето а когато се раждат при нас в болницата, ние го прещипваме с щипка, а то е останало голямо така, доста сантиметри от пъпния остатък, за което се смята, че това дете не е родено в нашето родилно отделение”, обясни медицинската сестра Славка Трайкова, която е открила бебенцето.

От полицията продължават да търсят кои са родителите му и кой го изостави в поликлиниката в Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK