6-годишно дете загина при тежка катастрофа на магистрала "Хемус", има и ранени

Снимка: Infomreja.bg, архив

Произшествието е между два автомобила - "Фолксваген Голф" с варненска регистрация и "Форд Фиеста“ с русенска

Тежък пътен инцидент е възникнал тази вечер на АМ “Хемус“ в посока от Варна към София, близо до Шумен, до надлеза на кв. "Макак".

Сигнал за произшествието е получен в дежурната част на ОДМВР- Шумен, малко след 18:15 часа днес. Съобщено е, че произшествието е между два автомобила - "Фолксваген Голф" с варненска регистрация и "Форд Фиеста“ с русенска.

По първоначални данни водачът на фолксвагена, 35-годишна жена от Варна, поради движение с несъобразена скорост и липса на достатъчно дистанция, ударила движещия се пред нея форд.

В резултат на удара фордът се преобърнал на пътното платно. Загинало е 6-годишно дете, което пътувало в автомобила. В МБАЛ – Шумен, са откарани останалите трима пътници от форда и водачът.

За преглед в болничното заведение са транспортирани 35-годишната жена, която е била зад волана на фолксвагена, и дете на 8 години. 

Към момента няма данни са състоянието им. На място се извършва оглед, изясняват се причините, довели до възникване на инцидента.

Създадена е временна организация на движението. Превозните средства се отбиват на 350-и километър на магистралата посока Варна - София през път I-2 в посока към София.

От полицията апелират към водачите да шофират с повишено внимание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK