Д-р Гълъбица Спахиева - лицето на ПП „Има такъв народ“ в Гоце Делчев

Снимки: личен архив

За нея формулата на успеха е трудът

Д-р Гълъбица Спахиева – Мачкова – на 28 години, от Гоце Делчев. Стоматолог по професия. Майка на две деца. Отскоро – общински координатор на партия „Има такъв народ“.

 

Госпожо Спахиева, Вие сте завършили ПМГ „Яне Сандански“. Какви са спомените Ви, свързани с това училище?

Гимназиалните години са едни от най-хубавите не само за мен, а и за всеки човек, предполагам. Спомням си за приятелите, с някои от които съм наистина много близка до ден днешен. Спомням си празниците, любимия ми 24-ти май, трепета за така чакания бал... Но естествено всички тези моменти на безгрижие, смях и веселие бяха съпроводени с наистина здраво учене. Човек, за да постига мечтите си, трябва наистина много да се труди.

Кога се появи желанието Ви да се посветите на медицината?

Когато бях в 10-и клас, реших, че съм човек, който иска да помага на хората, а какво по-важно от здравето! Ако не си здрав, за какво ти е друг вид помощ?! Така избрах медицината. Помня, борбата беше жестока, за едно място се конкурирахме наистина много кандидат-студенти. И така, за мое щастие усилията ми бяха възнаградени и се записах в приоритетния за мен Медицински университет-София.

Как съчетавахте следването си със задълженията на съпруга и майка?

През втората година на моето следване със съпруга ми взехме решение да бъдем родители и в началото на 2013 година Бог ни дари с прекрасна дъщеря. Беше наистина трудно да имам бебе и да уча тази тежка дисциплина, но с малко по-малко сън нещата се получаваха.

А кое Ви насочи към политиката?

Тя винаги ми е била интересна, освен това аз съм деен човек и смятам, че всеки, който иска промяна, не трябва да стои и да я чака.

През 2019 завърших българското училище за политика „Димитър Паница“. В него възрастови граници за участие няма. Обучението там обхващаше 4 курса по 4 дни, като започвахме в 9:00 и приключвахме в 21:00 часа. Всеки курс бе свързан с дадена политика. Първият насочваше вниманието върху екипната работа и лидерството, а следващите три акцентираха върху местното управление, държавната политика и политиките на европейско ниво. След приключване на обучението всеки от нас  получи сертификат, изготвен от Съвета на Европа, а 20 души бяхме поканени да участваме в световния Форум по демокрация. Аз бях сред поканените и през ноември заминах за Страсбург, Франция.

Разкажете ни и за участието си в благотворителен търг в София.

По време на обучението в политическото училище всеки випуск има право да си избере кауза и да организира благотворителна вечер. Нашият випуск избра да помогне на сънародници извън страната и на български училища зад граница, които се нуждаят от родна литература. Освен необходима класическа литература, набрахме и произведения на съвременни български автори, за да ги популяризираме и там. Аз бях един от организаторите на търга. В речта, която произнесох, обявих каузата, обяснявайки за какво точно набираме средства.

Защо се ориентирахте към партия „Има такъв народ“?

Политическа партия “Има такъв народ” е нещо различно. Тя е промяната! Нали всички искаме да се променят нещата в майка България, да се промени системата, която е порочна и ни върти в един и същи кръг?! Така се насочих точно към тази партия.

В какво се изразяват задълженията Ви на общински координатор?

Като общински координатор в момента съм в процес на набиране на членове. Има интерес. Всеки човек от общината, който желае да членува в партия „Има такъв народ“, трябва да се обърне към мен. Предстои общинските координатори да започнем структурирането на партията по места и популяризирането на идеите.

Не мога да не Ви попитам как намирате време за всичко.

Не е толкова трудно, колкото изглежда, въпреки че, признавам, понякога 24 часа в денонощието не са ми достатъчни. Много често пътувам. Свободно време, така нареченото време за себе си, почти не съществува при мен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK