Най-младият кандидат за съветник в листата на БСП-Гоце Делчев: Ще бъда гласът на новото поколение!

Любен Димитров, снимка: БСП-Гоце Делчев

"Здраво стъпил съм на земята и ще работя, затова да бъда глас на новото поколение"

Най-младият кандидат за общински съветник от листата на БСП – Гоце Делчев, Любен Димитров, е роден през 1998 г. в Гоце Делчев. Завършил е ПМГ „Яне Сандански“, а в момента е студент трети курс в УНСС София, където изучава „Право“. Безработен и неженен.

 

Защо избрахте да сте част от екипа на кандидата за кмет Владимир Москов?

Защото прогресът ни като град и община има нужда от управление с доказани качества и опит, водени от стриктни принципи. В този ред на мисли Владимир Москов е единственият партиен лидер в Гоце Делчев, за който без съмнение мога да кажа, че изгради екипа си върху трите най-солидни принципа за добро лидерство. На първо място, това е поставянето на реализуеми цели, които директно да подобрят живота на хората в общината.

Много управници са влезли в порочния кръг на гръмки обещания и тихи оправдания. Мисля, че тази вълна на популизъм заплашва и Гоце Делчев. Ние защитаваме последователна и постижима програма, както е почтено и както трябва да правят всички. Второ, в екипа на Владимир Москов не можеш да се скриеш зад чуждия гръб.

Всеки кандидат за общински съветник от нашата листа има глас, отговорности и ангажименти, подкрепени от конкретни лични идеи, защото на доверието се отговаря с резултати. И така стигаме до третата точка: екипът ни е в постоянен диалог с жителите на общината, защото те ще са и мерилото, и компаса на нашата работа. Това вдъхнови моят избор и ме мотивира да работя усилено всеки ден.

Как един млад човек като вас вижда своето място в местното управление на родния си град?

Поколенията се сменят, това е процес, който е неизбежен, но е задължение на всички ни да го направим плавно, учейки се от опита на лидерите преди нас. Тук е моментът да благодаря на моите колеги от Коалиция „БСП за България“, които ме приеха в екипа си и ми помагат със съвети. Като млад човек не искам да си давам големи определения, които е твърде рано да съм заслужил.

Здраво стъпил съм на земята и ще работя, затова да бъда глас на новото поколение, защото то притежава креативността да реши много от проблемите както на местно, така и на национално ниво. Моя цел е да покажа, че отговорността за по-добрия живот в града ни е обща и независимо от възраст, пол, религия, цвят на кожата, ние сме един отбор.

С какви конкретни теми бихте се ангажирали, ако бъдете избран за общински съветник?

Моите ангажименти са фокусирани в няколко конкретни теми. На първо място е развитие на спорта и изграждане на спортна култура. Като човек, който активно спортува, за мен е много важно да се инвестира в тази посока, защото спортът освен, че е здраве, учи на отговорност и дисциплина, което липсва у много млади хора. Друг мой приоритет е въвеждане на дуална система за обучение в училищата. Първите стъпки са направени в една от най-големите фирми в града, но е важно бизнесът и образованието да работят в синхрон и в тясно сътрудничество.

Като други мои лични приоритети бих посочил също: инвестиции в обучението на учителите; интеграция на младите в управлението на общината; създаване на условия за стартиране на малък и среден бизнес в подкрепа на младите предприемачи; подкрепа на младите семейства в града. Разбира се, за да се случи това е необходимо да има добър екип и ясна политика с конкретни приоритети, които са изпълними, а не популистки. За мен единственият екип, който може да продължи успешното развитие на община Гоце Делчев и да се поздрави след четири години с още по-добри резултати от свършеното, е нашият.

*Купуването и продаването на гласове са престъпления

 

КОМЕНТАРИ

Шепард17:02 - 24.10.2019
Пълни глупости! Московото управление (по скоро тези дето са му зад гърба) затри града! Ти приятелю си просто димка в очите на хората!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK