Неволите на пътуващите по жп линията Кюстендил – София

Снимка: Infomreja.bg

На вниманието на отговорните институции!

В редакцията на ИНФОМРЕЖА в гр. Кюстендил с гореща молба за помощ дойде Момчил Димитров Атанасов - 64-годишен работещ пенсионер. Той постави проблема, който касае не само него, но и всички хора, които пътуват по жп линията Кюстендил - София и обратно. 

Молбата на тези хора, които са принудени да пътуват до столицата, за да прибавят някой и друг лев към смешните си пенсии за насъщния хляб, е съвсем ясна. Те искат промяна на разписанието на влак 60210, който е с начален час 04.45, да тръгва половин час по-рано, за да бъде направена връзка с влак 50230, тръгващ от Дупница и пристигащ на гара Радомир, тъй като хората, които работят в София, закъсняват за работа, както и учениците за учебните часове.

Той донесе документи от 2013 г. и от настоящата 2017 г., придружени с подписка от 150 пътуващи, както и последвала подписка от 77 души. През 2013 г. проблемът е бил придвижен със съдействието на Мая Манолова - тогава заместник-председател на Народното събрание, и областния управител на Кюстендил до Министерството на транспортна, информационните технологии и съобщенията.

Хората, които се борят тази промяна да се случи, както и самият Момчил Атанасов, твърдят, че проблемът е заради това, че не могат да се наспиват служителите, работещи по тази жп линия, която обслужва хора от Кюстендил, Земен, Жабляно, Прибой, Трекляно, Жиленци, Ябълково, Соволяно, Дворище, Калища, Раждавица, Калиста, Дебели лак, Николичевци и други, видно от подписката.

И Момчил Атанасов тръгва отново по старите пътища да разреши въпроса и да чука по вратите на градоначалниците и омбудсмана. По този повод той отново пуска молби за съдействие и получава такова от кмета на Кюстендил - Петър Паунов, който му отговаря, че на основание чл. 31, ал. 2 от АПК приложено изпраща молбата с вх. № 94.00-2974/16.08.2017 г. до Драгомир Николов - ръководител на пътнически център-Дупница и „БДЖ- пътнически превози” ЕООД - гр. София, като подкрепя предложението за навременни връзки и надежден транспорт на пътниците, ползващи услугите на БДЖ до София.

След което с копие до Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията отговарят от БДЖ – ПП ЕООД, инж. Димитър Димитров, че считано от 01.01.2014 г. крайградският пътнически влак /КПВ/ №60210 ще заминава от гара Кюстендил  в 04:25 ч. В гара Радомир влакът ще прави връзка с КПВ № 50230 за София и ще пристигне в крайна гара в 07:10 ч.

По твърденията на Момчил Атанасов обаче влакът пристига в 7:29 или 8-15 ч. "Дупница си имат вече техен влак, а няма директен влак от София за Кюстендил. Така пътниците са принудени да да се прекачват на гарите Перник и Радомир. Жалко е като гледаш как баби с багаж преминават жп линията, за да се доберат до влака", сподели той.

А Кюстендил е курортен град, който се посещава от хора от различни краища на България, и не само. Момчил Атанасов моли чрез медията „ИНФОМРЕЖА” въпросните институции да поправят някои несправедливости, за да няма отлив на пътници, както и да се изпълнят писмата на кмета Петър Паунов и на омбудсмана Мая Манолова.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK