„Пирински стражи“ се завърнаха от НТП „По пътя на Ботевата чета“ с две награди

Снимки: Трето ОУ

Ботевите последователи от клуб „Пирински стражи“ при Трето ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев, се завърнаха от 72-ия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй – Околчица 2018 г.

Туристите от Трето ОУ „Братя Миладинови“ изминаха Ботевия път за трета поредна година. Те извървяха 120-километровия поход от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан изключително успешно, ръководени от г-жа Жостова и г-н Халачев.

За втора поредна година заедно със Стражите в похода се включиха и приятелите им от ОУ „Христо Ботев“, с. Мосомище. Участие в похода взеха и родители на ученици от Трето ОУ.

Пиринските стражи участваха в трите художествени програми, включени в НТП – с мажоретен състав и барабанчици; групов рецитал на стихотворението „Хайдути“ от Христо Ботев; рецитал на Ботевите  стихотворения „Хаджи Димитър“  и  „Към брата си“; рецитал на авторски текст за Христо Ботев. Те осъществиха и разходка по река Дунав с историческия кораб „Радецки“ на 27 май.

Ботевите последователи от клуб „Пирински стражи“ бяха начело на колоната на 72-ия НТП по маршрута с. Баница – м. „Речка“ през цялото време на похода и през по-голямата част на похода от м. „Речка“ до връх Околчица.

Пиринските стражи бяха наградени с ПЪРВО място в най-сериозната, важна и оспорвана категория „Дисциплина – деца“ и с ТРЕТО място в категория „Художествена самодейност“. Награждаването се проведе на 2 юни на официалната церемония по награждаване на участниците в 72-ия НТП на връх Околчица. Така представителите на Трето ОУ запълниха колекцията си от награди.

За три поредни години учениците от Трето ОУ спечелиха общо 5 награди от НТП, като 3 от тях са в категория дисциплина – І място в 70-ия НТП, ІІ място в 71-ия и І място в 72-ия НТП.

На 2 юни Ботевите последователи бяха посрещнати от свои съученици, учители и родители на площад „Гоце Делчев“, където г-жа Халачева – директор на Трето ОУ ги награди с грамота за успешно преминат Ботев път.

На 4 юни групата от училището бяха посрещнати в училищния двор, където официално предадоха спечелените награди на директора и ги поставиха във витрината за успехи.

Директорът на училището за пореден път ги изненада със специален туристически подарък за всеки участник в НТП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK