Благоевград: Възстановяват автобусна линия 2, финансират инвитро процедури

Снимки: Община Благоевград

Дарени са 5 мобилни апарата за обдишване, предпазни шлемове и други защитни средства за МБАЛ-Благоевград

Кризисният щаб на община Благоевград взе решение от 18 май /понеделник/ се възстановява графикът на движение на автобусите по линия № 2 през интервал от 10 минути. Разписанието на движение на автобусите по линия № 1 и линия № 3, не се променя и остава през 60 минути. В зависимост от епидемичната обстановка, графикът може да бъде променен.
 
Припомняме, че от 16 март разписанието на градския транспорт се промени във връзка с обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение.
 
Щабът реши да продължат дейностите по дезинфекция на откритите обществени площи в Благоевград. С цел предотвратяването на разпространението на коронавирус, по предложение на управителя на Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“ д-р Георги Георгиев, се организира дезинфекция на входовете на лечебните заведения в Благоевград. Дезинфекция с машинно миене на улиците в община Благоевград, продължава да се осъществява по график от фирма “Биострой“.
 
Днес Общинският съвет-Благоевград проведе извънредна сесия и прие финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград.
 
Сесията на Общински съвет - Благоевград, бе проведена при следния дневен ред от 28 точки:
 
По първа точка, Общинският съвет прие предложение относно проект на Наредба за допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград.
 
Съветът прие по втора точка предложение относно удължаването на срока за погасяване на общинския дълг, поет за плащания по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз.
 
По трета точка от дневния ред, след гласуване Съветът прие актуализирания списък на общински жилищен фонд на Община Благоевград за 2020 година.
 
По пета точка, съветниците взеха решение за предоставяне на “Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Благоевград“ ЕООД за безсрочно и безвъзмездно стопанисване и управление на инсталация за медицински газове.
 
Общински съвет-Благоевград, прие предложение относно финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград.
 
Съветът прие и предложения относно изработване на Подробен устройствен план - план за застрояване за имоти в местности на село Зелен дол и за промяна на предназначенията от „нива“ за: “цех за сглобяване на мебели, склад за материали и готова продукция“; “цех за сглобяване на части за автомобили, склад за материали и готова продукция“; „цех за сглобяване на алуминиева дограма, склад за материали и готова продукция“; „автосервиз и пункт за технически прегледи“ и други ,при спазване на устройствена зона и устройствени показатели.
 
Следващата редовна сесия на Общински съвет-Благоевград е насрочена за 29 май.
 
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов днес връчи благодарствени грамоти на големите дарители, включили се в кампанията по набиране на средства.
 
Дарителската сметка за набиране на средства във връзка с усложняващата се епидемична обстановка бе разкрита след обявяването на извънредно положение в страната. Всеки жител на община Благоевград, както и живеещите в чужбина наши съграждани, които имат възможност и желание да подкрепят Община Благоевград за предотвратяване разпространението на коронавирус и запазване здравето на гражданите, могат да го направят на дарителската сметка.
 
Община Благоевград напомня, че до 13 май са постъпили 20 051,46 лв. в дарителската банкова сметка.
 
Със съдействието на кмета на община Благоевград инж. Румен Томов, фирма Ottobock направи дарение на МБАЛ- Благоевград.
 
По воля на дарителя, медицинската апаратура бе предоставена на МБАЛ-Благоевград, където се провежда интензивно лечение на пациенти с коронавирус.
 
Дарението бе предоставено от кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и управителя на фирма Ottobock Стоян Стоянов лично на д-р Огнян Митев.
 
Дарени са 5 мобилни апарата за обдишване, предпазни шлемове и други защитни средства за нуждите на болничния персонол. Кметът инж.Румен Томов и управителят Стоян Стоянов на фирма Ottobock, която е основана в Германия изказаха благодарности към здравните работници за положения труд в епидемичната обстановка.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK