Пирин завоюва спортните награди на Благоевград, наградиха и трима ветерани на орлетата

Снимки: ОФК "Пирин"

ОФК "Пирин" събра най-престижните награди на спортен Благоевград на специалната церемония „Спортист на годината“. Пирин е отбор номер едно на областния център, а старши треньорът Наджи Шенсой спечели приза за най-добър треньор.

Вратарят на орлетата Красимир Костов спечели приза Спортист на годината за 2015-а. Стражът на пиринци събра най-много точки в анкетата между спортните журналисти. Костов, който е и младежки национал, пази вратата си изключително силно през цялата година, като е основен принос за промоцията на Пирин от Б в А група. През тази година вратарят направи доста силни игри и е абсолютен рекордьор по спечелени призове „Играч на мача“ с цели пет.

Отборната награда също е в Пирин, след като благоевградчани извървяха трудния път от А окръжна до А група само за 4 години и заслужено през 2015 могат да се похвалят с отлични за града резултати.

Наджи Шенсой спечели надпреварата сред треньорите. Специалистът успя само за два месеца да допринесе изключително много за прекрасните резултати в края на сезона, най-вече за възвръщането на духа и самочувствието на футболистите.

Трима от най-заслужилите ветерани на Пирин Благоевград – Йордан Попмихайлов, Методи Стоянов – Мечо и Йордан Самоковлийски също бяха удостоени с награди, в качеството им на заслужили спортни деятели на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK