Пирин запази второто място

снимка: fcvereya.bg

ОФК "Пирин" запази втората позиция в класирането на Б ФГ, след като завърши днес в Стара Загора при резултат 0:0 с местния Верея. В същото време в Банско, преследвачът Локомотив Горна Оряховица загуби с 1:0 и така благоевградчани са вече 2 точки пред тях.

Пиринци бяха по-добрият отбор на Трейс Арена, но затворената игра на домакините ги затрудни максимално. През първата част головите положения пред двете врати липсваха, като пиринци бяха по-близо до гола на два пъти. Тошев не успя да се възползва от грешка на стража на домакините в 32-та минута, като пресече една изритана от него топка, но тя излезе в аут. В 40-та минута Башлиев центрира опасно, но засечената отново от Тошев топка мина покрай гредата.

През второто полувреме пиринци заиграха по-агресивно. В 54-та минута Витанов с глава стреля неточно извън вратата. В 57-та Тончев направи двойно подаване и нахлу в наказателното поле, като стреля на два път по посока на вратата, но без успех. Последва удара на Тасев от дузпата, но и той не намери рамката на врата. Последваха куп мелете пред вратата на загорци, които упорито се бранеха.

В края на срещата Наков имаше възможност да реализира от пряксвободен удар, но стражът на домакините изби. Малко по-късно орлетата имаха претенция за дузпа, но реферът Станислав Тодоров остана безмълвен.

В следващия кръг, който ще се играе в сряда, Пирин домакинства на Банско.

Състав на Пирин: Костов, Башлиев, Сандев, Николов, Попев, Костадинов, Витанов, Благов, Тасев, Коцев и Тошев. След почивката в игра се появиха Тончев, Наков и Хаджииванов.

Състав на Верея: Ел Каруби, Али, Желев, Ганев, Идризов, Стефанов /90 - Радев/, Яшар, Пидев, Костов /67 - Винков/, Харуна /33 - Баев/, Митев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK