"Пирин" загуби от Лудогорец с 1:3

Снимки: ОФК "Пирин"

Пирин загуби незаслужено с 1:3 от шампиона Лудогорец в поредния си домакински мач. Орлетата поведоха в резултата и бяха пълни господари на терена през първите 45 мин., но допуснаха гол в 46-та, с което разградчани изравниха. През първа част се случиха и няколко доста спорни ситуации от съдийско естество, като в една Керчев бе пожален и не бе изгонен от главния рефер Тодоров.

Пиринци поведоха в резултата с гол още във втората минута, след като Младенов центрира при опасна контра, а Моци си отбеляза попадение в собствената врата. В последваха силни минути за Пирин, като удари на Сандански и Генов бяха избити от защитници, а при един удар остана и съмнение за игра с ръка в наказателното поле. В 17-та минута Керчев бе за гонене, след като сглупи и фаулира Генов, който се откъсваше сам срещу вратаря.

Съдията Тодоров обаче не посмя да го изгони, а показа само жълт картон. Последва хубав удар на Тасев от фаул, който облиза гредата. В 40-та минута благоевградчани можеха да приключат мача ако Сандански имаше късмет по-точно да засече шутирана от Генов топка, но отблизо я прати над гредата. В последната минута на първата част Сандански се подхлъзна в неприятна позиция и създаде опасна атака за Лудогорец, която бе реализирана впоследствие от Кафу. 

През втората част гостите натиснаха, но до голови положение стигаха трудно. Главният рефер отново показа странен критерий при вдигането на картоните и поизнерви футболистите в зелено. Лудогорци матираха защитата на Пирин на два пъти между 60 и 70 минута, като първо Кешеру бе точен, а след него се разписа за втори път и Кафу от почти идентични ситуации.
До края на мача Сандев изкара червен картон за опасно влизане в краката на Кишада. 

В следващия мач Пирин гостува на Левски на Герена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK