И Детско-юношеската школа на ФК "Пирин" е с ново ръководство

Снимки: ФК "Пирин"

Новата Академия на "Пирин" ще бъде оглавена от младия специалист Радостин Александров

Школата на ФК "Пирин" стартира своята реконструкция от днес. Орлетата вече имат двама нови ръководители, които ще имат основната задача да осъвременят и превърнат ДЮШ на клуба в една модерна и бълваща таланти Академия.

Новата Академия на Пирин ще бъде оглавена от младия специалист Радостин Александров. Той е част от новата вълна млади треньори, които носят със себе си нов вид експертиза, нужна за по-доброто развитие на българския футбол като цяло.

Александров е завършил Българска треньорска школа с лиценз УЕФА А и е придобил десетки квалификации и дипломи от най-добрите европейски футболни академии, включително въведената вече в "Пирин" Курвер система.

Изкарал е стажове в отбори като Лестър, Барселона, Еспаньол, Аталанта и др. Работил е като анализатор към БФС, треньор в Берое, а до последно е ръководител на частната школа „Спартак 1919“ в Плевен.

Заедно с Александров, Академията на ФК "Пирин" ще разполага и със сериозния опит на северноирландския специалист Стивън Хамилтън. Той ще заеме поста отговорник развитие на юношите на "Пирин", включително и на бъдещия женски отбор и школа, който проект предстои да бъде стартиран скоро.

Негова основна задача ще бъде структурирането на новата Академия въз основа на модерни технологични и практически методи, които ще улеснят работата на треньорите и персонала в клуба.

Хамилтън има огромен опит натрупан основно в различни академии в САЩ и Северна Ирландия. В близките дни предстои официална пресконференция и представяне на новия проект за бъдещата академия на ФК "Пирин" - Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK