"Пирин" си взе точката в Пловдив

Снимки: ОФК "Пирин"

Пореден зрелищен мач сътвориха футболистите на ОФК Пирин, като днес извоюваха по инфарктен начин една точка от Ботев в Пловдив. Орлетата два пъти изоставаха в резултата, но успяха да изкопчат равенството в последната минута на двубоя в кв. Коматево. Пиринци имаха предимство в първите няколко минути на мача, като сътвориха две опасни атаки.

При едната, Тошев бе изведен отлично, но страничния рефер категорично сгреши и вдигна несъществуваща засада. Постепенно домакините упражниха натиск, а зелените се защитавах успешно. Костов също бе стабилен на вратата и отрази няколко опасни удари. За беда благоевградчани допуснаха гол чак в 45-та минута, когато Минев бе изпуснат при едно центриране от корнер и заби топката под гредата. 

Орлетата започнаха по-добре втората част, като авангарда бе усилен с влизането на Маркиньос и Генов. Башлиев нахлу опасно в наказателното поле в 55 минута, като стреля по земята, но стражът на домакините спаси. Красива атака на Пирин в 59-та минута доведе до изравнително попадение, след като Траянов качи топката на главата на Тошев, който за 8-ми път бе безпогрешен и намери мрежата зад вратата на Голас. 

Последва статично положение за Пирин, като Сандев можеше да вкара ако бе по-съобразителен засичайки неточно топката. Домакините подведоха в резултата в 88-та минута, след като главният рефер Таско Тасков отсъди несъществуващ фаул. Неделев бе точен за 2:1. Правдата възтържествува в 93-та минута, когато зелените успяха да отбележат чрез Маркиньос, който вкара 2-то попадение за сезона, всички във вратата на Ботев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK