Пирин ще играе във „В“ група на 100%

снимка: infomreja.bg, архив

ОФК "Пирин" ще играе в първенството на Югозападната "В" група. Новината потвърди за ИНФОРМЕЖА Иван Чапов. Днес успешно са приключили преговорите между финансовия благодетел на орлетата и президента на "Перун" - Кресна Владимир Драчев, но финансовите параметри остават в тайна.

От пролетта на настоящия сезон обединеният отбор ще продължи да се подвизава под името "Перун", но от лятото на тази година клубът ще се преименува на "Пирин". Иван Чапов заяви, че от понеделник спортно-техническото ръководство ще трябва да промени начина на подготовка с оглед на новите цели пред отбора.

Програмата на зимната подготовка ще претърпи корекция и почти сигурно за футболистите ще има лагер извън пределите на Благоевград. Съперниците за предстоящите контроли също ще бъдат различни от тези, който бяха обявени предварително. Чапов допълни, че оттук насетне нещата се поемат от техническия щаб и треньорите.

През следваща седмица ще има и нови футболисти в отбора, като някои от тях ще бъдат от тима на "Перун" - Кресна. Мястото, което заема "Перун" във временното класиране на "В" група, предопределя и целта пред обединения тим, а именно влизане в Западната "Б" група.

Иван Чапов очаква реакция и от страна на местната власт, за да може благоевградският клуб да върне мястото си в професионалния футбол.

Всички подробности около ОФК "Пирин" ще бъдат съобщени на пресконференция в средата на следващата седмица.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK