Силен ФК „Краище“ записа голяма победа в Садово

Снимки: Муса Гагъм

Първият гол падна още в 10-ата минута

Футболният отбор на село Краище гостува на ФК „Садово“ в среща от 4-ия кръг на „Б“ ОФГ – Места Запад. Двата отбора премериха сили на стадиона в село Садово, а началото на срещата беше в неделя от 11:00 часа.

Старши треньорът на гостите от Краище, Хюсейн Шериф, заложи на млади момчета, които оправдаха неговото доверие и се представиха на много високо ниво.

Играчите на Краище започнаха силно срещата и се бориха за всяка топка. Виждаше се голямо желание от тяхна страна и още в 10-ата минута отбелязаха първи гол. Драсков се пребори с противников играч и се впусна в атака по крилото. Той навърза няколко играчи на противника и изведе Салих Гагъмов, който мина през трима и със силен удар прати топката в мрежата.

Домакините се събудиха малко след това попадение и направиха няколко атаки, с които застрашиха вратата на гостите, но добрите изяви на вратаря и защитата запазиха крехката преднина. Атаките преобладаваха и от двете страни и 10 минути след първото попадение Светослав Вакльов блесна, след като пое топката от центъра и премина през 4-ма противникови играчи в стил „Лео Меси“ и отбеляза за 2:0 с прехвърлящ удар.

Няколко минути след второто попадение Муса Бимбашов от Краище стреля към вратата от воле и топката облиза гредата. В края на полувремето Краище направиха нова силна атака, в която Драсков намери Бимбашов, който изведе Салих Гагъмов и нападателят на гостите надигра защитник на Садово, а след това и още един с атрактивно отиграване в наказателното поле и беше съборен, с което си спечели дузпа. Зад топката застана брат му Муса Гагъмов, който беше безкомпромисен и отбеляза за 3:0 със силен шут в левия ъгъл.

Веднага след това домакините отговориха с 1 попадение, което дойде след изпълнение на ъглов удар, при който топката беше засечена с главата от играч на домакините и с това приключи полувремето. Във второто полувреме в срещата се включи Атанас Кутев, който раздвижи играта и в 52-рата минута получи правото да изпълни пряк свободен удар, като отбеляза 4-о попадение за гостите от над 25 метра.

Силната игра продължи и второто полувреме и борбата на терена беше сериозна. В 70-ата минута Светослав Вакльов успя да отбележи нов гол за гостите след подаване от страна на Кутев, но реферът го отмени, защото прецени, че той е играл с ръка. Домакините от Садово започнаха да натискат и при една атака вратаря на Краище, Муса Бангиров направи нарушение, след което реферът даде жълт картон и отсъди дузпа.

Бангиров се реваншира и успя да избие дузпата, а след това и удара, който последва след нея. Гостите от Краище веднага отговориха чрез Кутев, който се възползва от сгрешен пас в защита и навърза двама от защитниците на Садово, който не успяха да го неутрализират и той прати топката в мрежата за 1:5 в последните 10 минути от мача.

Играчите на Садово бяха надъхани да обръщат резултата и успяха да вкарат 2-ро попадение след грешка на вратаря Бангиров, който не успя да хване топката и я пусна в мрежата си.

Само две минути след този гол футболистите на Садово стигнаха до 3-то попадение, след като техен играч беше оставен непокрит и отбеляза. Битката на терена продължи до самия край, но резултатът се запази.

Подмладеният състав на ФК „Краище“ заслужено победи с 3:5 и старши треньорът на отбора Хюсейн Шериф беше повече от доволен от резултата. Ето какво сподели той след края на срещата, която ще донесе 3 точки в актива на отбора:

„Момчетата играха единно и без притеснение, което доведе до добрия резултат. Двата отбора играха спортсменски. Поздравявам играчите за представянето и за добрата игра.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK