"Пирин" с първа победа у дома

Снимка: ФК "Пирин"

Зелените се наложиха с 2:0 над "Спартак" - Плевен

ФК "Пирин" постигна сладка и първа победа у дома срещу "Спартак" - Плевен.

Орлетата доминираха през целия двубой и рядко оставяха шансове за гостите. Зелените се наложиха с 2:0, като пропуснаха доста по-изразителна победа.

Мачът започна с териториално и игрово превъзходство за домакините, като бразилецът Габриел и Златинов постоянно тормозеха отбраната на плевенчани. Именно Габриел нанесе първия удар във вратата на гостите, засичайки точно подаване от Динов.

В 37-ата минута Руслан Иванов стреля опасно, а ръката помогна на защитник на Спартак, който отби топката в корнер. Главният рефер на срещата Кузманов, който вчера дебютира в професионалния футбол, не се поколеба и отсъди дузпа, която бе клинично реализирана от Златинов.

Зелените бързо успокоиха мача в 50-ата минута, когато след статично положение Бастунов бе най-находчив и довкара избита от вратаря на гостите топка за 2:0.

До края на мача Благов направи два сериозни пропуска след отлични контраатаки, като негов удар бе избит от голлинията в 67-ата минута.

Пиринци се поздравиха със заслужени три точки и вече имат общо седем, заздравявайки позиция в средата на таблицата на Втора лига.

Следващият мач е идващата събота, а орлетата гостуват на "Черноморец" - Балчик.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK