Пирин с първа победа като гост през пролетта

снимка: Пресслужба ОФК Пирин, архив

Футболистите на ОФК „Пирин” постигнаха първа победа извън Благоевград през пролетния полусезон, побеждавайки „Миньор” в Бобов дол. „Орлетата” имаха проблеми единствено през първото полувреме докато се адаптират не изключително тежкия, неравен и твърд терен в миньорския град. Удари на Николов, Димирев и Анев затрудниха отбраната на домакините, но до гол не се стигаше.

Единственото полуположение за миньорци бе едно статично положение в 32-та минута. В рамките на две минути в 40 и 41-та, играчи на домакините играха с ръка в наказателното поле, но реферът не посмя да посочи точката за изпълнение на дузпа. Той нямаше какво да направи в 53 минута, когато Николов бе спрян непозволено в наказателното поле на Миньор от вратаря Стоянов, който бе съответно изгонен за същото положение с червен картон.

Оказа се, че бобовдолци нямат резервен вратар и в рамките застана полеви играч, който Костов преодоля за 0:1 в 56-та минута. В 64 минута отново Костов бе най-съобразителен в наказателното поле и отблизо удвои резултата. Три минути по-късно отново Николов бе фаулиран в наказателното поле за което получи дузпа, но Костов пропусна да отбележи хеттрик, стреляйки над вратата.

До края на мача, зелените владееха топката непрестанно и не оставиха за момент шанс на домакините да ги атакуват. Следващата среща на пиринци е идващата сряда, когато зелените срещат на стадион „Христо Ботев” отбора на „Витоша” Д. Диканя от 16:00. /Пресслужба ОФК Пирин"/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK