Румен Томов: Ако се стигне до там, ще се явя отново на избори

Снимка: Infomreja.bg

Той обясни, че КС е потвърдил защитната му теза, че няма краен срок за завършване на процедурата по заличаване на една от фирмите му

Конституционният съд (КС) се произнесе, че разпоредба от Закона за местното самоуправление и местната администрация, свързана с прекратяване пълномощия на кметове при участие в търговски дружества, не е противоконституционна.

Това би трябвало да означава, че в Благоевград ще се готвят за кметски избори – една година след редовните избори за кмет.

„При всяко положение, ако се стигне до там, ще се явя отново на избори. Дай Боже да не се явявам, ако ВАС се съобрази с мотивите на КС“, заяви в „Тази сутрин“ кметът на Благоевград Румен Томов.

Той допълни, че е сигурен, че отново ще спечели.

Томов обясни, че КС е потвърдил защитната му теза, че няма краен срок за завършване на процедурата по заличаване на една от фирмите му.

„Това е погрешна практика, наложена във времето от определени хора, в която се твърди, че срокът е един месец за приключване на процедурата. КС казва, че срокът е един месец да се предприемат действия и да има ясно изразена воля за прекратяване на тези взаимоотношения“, поясни Румен Томов.

Той също така обясни, че в една от бланките, която е трябвало да се попълни за прехвърлянето на ЕТ, на едно място е трябвало да се сложи тикче за заличаване.

„То не е слоено. Защо – не мога да кажа“, каза кметът на Благоевград.

На въпрос дали това е пропуск, или е направено умишлено от адвоката му, Томов заяви, че не може да каже.

„Това е борба за демокрацията в България, защото от този момент нататък нито един съдебен състав няма да си позволи да отстранява хора като мен на базата на погрешна съдебна практика“, заяви Румен Томов./ btvnovinite.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK