Пирин с класика срещу Ботев Ихтиман

снимка: infomreja.bg, архив

Футболистите на ОФК Пирин изпълниха обещанието си към феновете на тима от изминалата седмица, когато се зарекоха да ги зарадват с добра игра и зрелищна победа. Днес орлетата се справиха безпроблемно с отбора на Ботев Ихтиман, разгромявайки го с класическото 3:0, а разликата можеше да бъде и по-изразителна.

От ръководството на ОФК Пирин почетоха и празника 22 септември, като срещата започна с химна на република България. Орлетата стартираха двубоя по-активно опитвайки се да пресират, а това даде резултат още в третата минута, когато Тасев подаде на Шумантов, който от няколко метра не сгреши на опразнената врата за 1:0.

Гостите отговориха 3 мин. по-късно с удар на Кадифчин, но Бахтарлиев бе на мястото си. Мачът се поприспа в следващия четвърт час и това изигра лоша шега на домакините, които за малко да допуснат гол, след като Балджисйки нацели гредата над Бахтарлиев в 19-та минута.

Зелените се събудиха след това положение и в 22-та минута Благов отбеляза хубаво попадение, като с удар от диагонала завъртя топката в далечния ъгъл на ихтиманската врата. В 30-та минута, гостите по-чудо не върнаха едно попадение.

Защитата на пиринци проспа извеждащо подаване, но Христов стреля във вратаря на домакините. Десет минути по-късно, прекрасна комбинация в зелено бе завършена от Златинов, който направи резултата класически. В края на полувремето резултата можеше да стане разгромен ако Златинов се бе възползвал от прекрасен пробив на Тасев, но опитният нападател не успя да засече топката във вратата.

Второто полувреме започна с опасен удар от фаул на Балджийски, който Бахтарлиев спаси с максимално усилие. В 55-та минута Благов направи непростим пропуск на празна врата от няколко метра, отново след отличен пробив и пас на Тасев. Положението за гостите се усложни още повече в 57 минута, след като Лазаров бе изгонен за втори жълт и респективно червен картон. В 65-та минута по-чудо топката не влезе във врата на Ботев, след последователни удари на Бачев, Шумантов и Тасев.

В 81 минута главният рефер Георги Андреев спести една дузпа за Пирин за нарушение срещу много дейния в целия мач Тасев. Отново той направи пробив 5 минути по-късно, подаде на Стойков, но нападателят стреля в защитник застанал на голлинията. Две минути по-късното отново удар на Стойков бе блокиран от защитник преди да влезе във вратата, а резултата се запази 3:0 до самия край. В следващата среща зелените ще гостуват на Спортист в Своге.

Пирин започна в състав:

Бахтарлиев, Стоев, Бачев, Георгиев, Спириев, Шумантов, Попев, Илиев, Благов, Тасев и Златинов. След почивката в игра се появиха още Богоев, Николов и Стойков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK