Пирин приключи редовния сезон с победа

Снимки: ОФК "Пирин"

Пет победи за Милен Радуканов от началото на пролетните мачове. Последната от тях преди втората фаза бе инфарктна срещу "Нефтохимик", като победният гол на Костов дойде в 88-та минута.

Двубоят на стадион „Христо Ботев” предложи множество остри влизания и бе първи директен сблъсък между треньорите на двата тима, а освен това бе изгледан на живо от националния селекционер Петър Хубчев.

Преди началото на срещата футболистите на домакините излязоха с тениски в подкрепа на Васил Мадолев, който е бивш юноша на „орлетата” и се нуждае от трансплантация на бъбрек.

В 14-ата минута Георги Вълчев успя да премине между няколко футболисти на домакините и остана сам срещу вратаря, но стреля неточно. Най-добрата вратарска намеса в мача пък дойде в 37-ата минута, когато Янко Георгиев направи чудесно двойно спасяване срещу Орлин Старокин.

Капитанът на гостите първо отрази удар отблизо с глава след корнер, а веднага след това улови и опита за добавка. Точно преди почивката гостите също имаха шанс да поведат. В 45-ата минута Николай Дюлгеров овладя на гърди точно пред вратарското поле, но прати топката над рамката.

Така почивката дойде при нулево реми, а след нея единоборствата зачестиха и Георги Вълчев получи неприятна контузия. В 80-ата минута се стигна и до сблъсъци на терена между играчи на двата отбора, ала ключовият момент дойде малко преди края на редовното време.

В 88-ата минута неостаряващият Иван Цветков, появил се на терена в 65-ата минута, изведе със страхотно подаване Александър Башлиев на далечната греда. След удара в гредата на последния пък топката попадна у Станислав Костов и той отблизо не сбърка, за да се разпише за осми път през сезона.

Така Пирин зае седмата позиция във временното класиране с актив от 34 точки, докато Нефтохимик остава с 26 в своя актив и ще финишира редовния сезон на 12-о място.

Лошата новина за орлетата е петия жълт картон на Кристиян Кощърна, който ще пропусне мача от турнира за купата на България срещу Ботев Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK