"Пирин" посреща "Янтра" навръх Голяма Богородица

Снимка: ФК "Пирин"

Мачът е тази вечер от 20:00 часа

"Пирин" излиза за първия си домакински мач от сезон 2020-21 във Втора лига в събота, 15 август, от 20:00 ч., а съперник е тимът на "Янтра" (Габрово).

Главен арбитър на срещата е Ивелин Занев с помощници Владимир Ташков и Владимир Йорданов. На срещата ще бъде допускана публика при спазване на изискванията, утвърдени в заповедта на министъра на здравеопазването и министъра на младежта и спорта.

Въз основа на същите разпоредби се продават и билетите за срещата. Билети ще се продават в билетния център на стадион "Христо Ботев" от 18:00 ч. Вратите на стадиона ще бъдат отворени в 19:00 ч. 

ФК Пирин призовава за спазване на всички противоепидемични мерки! Да бъдем отговорни, за да останем близо до отбора!

Стартът на шампионата

"Пирин" завърши 1:1 при гостуването на "Хебър" (Пазарджик) в първия си двубой от новия сезон във Втора лига. Преслав Йорданов откри резултата в 54-ата минута с хубав диагонален шут, но в края на добавеното време резервата Георги Каракашев изравни. Нашият тим направи много пропуски, които в крайна сметка му отнеха победата.

В тима няма нови проблеми с контузени футболисти. Извън строя от доста време е Мартин Динов, който продължава да лекува травма в областта на кръста. Вратарят Франческо Руберто продължава да тренира отделно от групата. Извън сметките остава полузащитникът Конър Хендерсън, който в мача срещу Хебър получи червен картон.

Съперникът

"Янтра" е традиционен участник във второто ниво на българския футбол. Към 2020 година тимът от Габрово има 38 сезона там. Отборът има и осем сезона в елита, разделени в три отделни периода. През миналия сезон "Янтра" спечели първенството на Северозападната Трета лига с 11 победи, 2 загуби и без нито едно реми. В първия кръг от новия сезон тимът на "Янтра" спечели с 1:0 срещу "Кариана" (Ерден). Единственият гол отбеляза Петър Казаков през първото полувреме.

Треньорът на "Янтра": Очаквам труден мач за нашия отбор

Старши треньорът на съперника Стоян Ацаров е роден в Габрово. Бивш защитник е на родния си тим. Играл е още за отборите на Берое, Етър, Славия, Спартак (Плевен). Има престой и в Китай. През сезон 1995-96 г. Ацаров печели шампионската титла и купата на страната със Славия. Води Янтра от 2020 година. Eто какво сподели треньорът на съперника пред www.pirinfc.com:

„Победата в първия кръг ни дава някакво самочувствие, разбира се, но в никакъв случай не се заблуждаваме. Наясно сме какво е нивото ни. Ние сме млад отбор, завръщащ се след дълга пауза в професионалния футбол и тепърва ще трябва да градим самочувствие с добро представяне. Очаквам един труден мач за нашия отбор. Първи домакински мач за Пирин през сезона, ще има вероятно и добра футболна атмосфера. Надявам се да излезем с достойнство от този двубой. "Пирин" за мен е най-стойностния отбор във Втора лига в момента. За мен няма разлика – аз съм играл доста срещи на осветление. Смятам, че е по-добре по отношение на климатичните условия. Знаем, че в този регион е доста топло и това, че мачът ще се играе вечерта, ще бъде в плюс за футболистите“, завърши Ацаров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK