Пирин победи Етър в голов трилър, Станислав Костов разклати стола на Генчев

Снимка: ОФК "Пирин"

Отборът на Пирин (Благоевград) постигна изключително драматичен успех с 3:2 над Етър (Велико Търново) в мач от 18-ия кръг на Първа професионална лига. В герой за “орлетата” се превърна Станислав Костов, който заби две от попаденията за тима, съобщава Sportal.bg.

Първият гол в срещата падна в мрежата на Благой Макенджиев, а в негов автор се превърна Ерик Почански. През втората част Румен Сандев изравни, а Костов направи обрата пълен. Радостта за домакините бе кратка, защото Иван Стоянов направи 2:2 от дузпа, за да дойде и 76-ата минута, когато Станислав Костов донесе важни три точки за тима на Милен Радуканов.

Проблемите пред състава на Станислав Генчев стават все по-сериозни. Новакът в елита е в серия от три поредни загуби. Етър е на 13-о място с актив от едва 15 точки.

Първата интересна ситуация на стадион "Христо Ботев" дойде в 10-ата минута, когато Станислав Костов бе изведен от Стилиян Николов, нападателят на "орлетата" стреля, но Христо Иванов се намеси много добре.

В 21-ата минута Цветомир Тодоров пробва удар от дистанция, но опитът му мина над вратата. В 35-ата минута гостите откриха резултата. Цветомир Тодоров проби мощно през центъра и шутира, кълбото се отби в гредата, след което се озова в краката на Ерик Почански. Атакуващият футболист овладя и без да се замисли прати топката в мрежата на Пирин, за да успее да вкара първия си гол с екипа на Етър.

В 42-ата минута играчите на Станислав Генчев пропуснаха невероятен шанс да накажат “орлетата” за втори път. Георги Сърмов проби и центрира към Почански пред голлинията, но той не успя да нацели добре топката и я прати покрай вратата.

Втората част започна отлично за домакините и след само шест минути игра тимът на Пирин стигна до гол. В негов автор се превърна Румен Сандев. Секунди по-късно Станислав Костов показа защо е най-добрият играч на “орлетата”. Талантливият нападател бе изведен очи в очи с Христо Иванов и с лекота вкара поредния си гол в елита.

В 64-ата минута Иван Стоянов бе фаулиран в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Стоянов, който бе точен от бялата точка. В 76-ата минута Конър Хендерсън намери по уникален начин Станислав Костов, който с едно докосване матира Христо Иванов.

В 86-ата минута Пламен Гълъбов бе изгонен от Станислав Тодоров, младият бранител получи втори жълт картон. Това бе и последната интересна ситуация на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK