Милен Радуканов с първо равенство начело на Пирин

Снимка: ОФК "Пирин", архив

Отборът на Пирин записа равенство 1:1, като гост на Берое в Стара Загора.

В 25-ата минута Берое сгреши при тъч в собствената половина, Станислав Костов овладя пред наказателното поле и пусна хитро между трима за Димитър Благов, чийто опит да копне над вратаря рикошира два пъти и мина зад голлинията, когато Асен Георгиев изчисти – 1:0.

Карачанаков засече с воле от въздуха центриране на Боби Цонев отдясно, но право в Макенджиев.Берое все пак стигна до изравнителен гол преди почивката след грешка на Стилиян Николов.

Мартин Райнов изрита силно напред една топка в 41-ата минута, Стилиян Николов много време се чуди как точно да изчисти и Мапуку го превари, с глава си поведе зад него, надбяга го и вкара в долния десен ъгъл за 1:1.

След гола Милен Радуканов джентълменски поздрави Мапуку за 10-ия му гол за сезонa. Головите положения секнаха през втората част. Пирин опитваше да пресира по-високо, а в 74-ата минута избито центриране пред вратата на Берое падна удобно за Башлиев, но той пресили удара и прати много далеч от целта вътре от наказателното поле.

13 минути преди края Мапуку беше намерен с диагонален пас зад защитата, но докато се гласеше за воле резервата Тони Тасев се хвърли и изби удара като последен в отбрана. Мапуку беше по-близо до победния гол в 81-ата минута от пряк свободен удар, но топката мина на косъм от лявата греда и облиза мрежата от външната страна, което донесе кратка измамна радост по трибуните.

С последния удар в мача Ради Кирилов можеше да донесе радостта за старозагорци, н встрани от дясната греда след избита към него топка при центриране от фаул и ремито се запази.

Това е първото реми за Милен Радуканов начело на Пирин в десетия му мач.Пирин остава лидер в група 2 с 38 точки и запазва аванса си от две пред Берое (36).

Двата тима почти сигурно ще играят в баражите за място в Лига Европа, докато Нефтохимик (27) и Локомотив (Горна Оряховица) (26) са се запътили към баражите за оцеляване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK