Пирин победи Банско с 2:0

снимки: Пресслужба на ОФК Пирин

Чиста победа с два гола разлика извоюваха днес футболистите на ОФК Пирин, надделявайки над гостите от Банско с два гола разлика пред около 200 привърженици на зелените на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

След равностойни първи петнадесет минути пиринци изненадаха отбраната на банскалии с хубава комбинация между Хаджииванов и Божидар Васев, като последният не сгреши със завършващия удар за 1:0.

Гостите отговориха с удар на Наков в 24 минута, но Стоян Васев внимаваше и изби топката. След половин час игра зелените започнаха да контраатакуват опасно, а Хаджииванов безпроблемно отбеляза второ попадение, останал сам срещу вратаря на Банско - Ганев.

През втората част благоевградчани се опитваха да задържат повече топката и да контраатакуват. В 55 минута Балтов нанесе удар от около 20 метра, но топката се отби в горната греда и излезе в аут. Футболистите на Банско направиха няколко далечни удара в рамките на 5 минути, но без реална опасност за влезлия като резерва Бахтарлиев.

В 38 минута Костов от Пирин можеше да направи резултата класически, но стреля слабо в ръцете на Ганев. Неприятна контузия извади от мача още в първото полувреме централния защитник Румен Сандев, но от лекарския щаб на зелените са оптимисти, че травмата не е толкова тежка. Следващата контрола за орлетата ще е в сряда, отново срещу Банско, като начален час и терен ще бъдат уточнени в началото на седмицата.

ОФК Пирин стартира в мача с : Стоян Васев, Стоев, Сандев, Тафров, Самокишев, Хаджииванов, Божидар Васев, Димиров, Гълъбов, Калайджиев и Благов. В игра влязоха още в различни етапи от срещата Иванов, Балтов, Андреас Васев, Таиров, Николов, Мирчев, Костов, Кацимерски, Стоицов, Мутавджийски и Бахтарлиев. /Пресслужба на ОФК Пирин/

 

снимки: Пресслужба на ОФК Пирин

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK