Надпяването на Предел започна! Елате, чуйте, вижте, изживейте!

Снимка: Infomreja.bg

Фолклорната магия в местността Предел започна.

Старт на XV събор на народното творчество "Пирин пее" бе даден в 9.00 часа тази сутрин с представяне на фолклорните състави и изпълнители.

Надпяването върви през целия ден на 4 сцени. Тази година в него участват над 2 000 самодейци от 84 групи.

Организатори са Община Разлог и Областната администрация в Благоевград. 15-ото издание е под патронажа на председаеля на Народното събрания - Цвета Караянчева.

В 20,30 часа днес започва вечерният концерт с участието на представителни групи от община Разлог. За всички любители на народната музика ще свири оркестър „Роял бенд“ от Благоевград със солист Кинче Вълчева и специален гост Милко Бошнаков.

Всички участници и гости ще могат да се насладят и да се наиграят на любимите български хорá.

Малко преди обяд в неделя пък ще бъде тържественият ритуал с поднасяне на венци и цветя пред паметника на героите от Илинденско-Преображенското въстание.

В 12:30 часа ще се състои финалният концерт на събора с участието на ансамбъл „Пирин“ и фолклорни групи от Благоевградска област.

Във връзка с провеждането на събора е въведена временна организация на движението. От 08:00 до 23:00 часа днес и от 08:00 до 16:00 часа утре ще бъде преустановено преминаването на превозни средства в участъка от ресторант „Предел“ до отбивката за ски писта „Кулиното“ (Кулата).

През указаното време в района ще се допуска само движение на МПС с товароносимост над 3.5 т., които ще бъдат конвоирани от органите на реда по график. Движението на останалите превозни средства ще се осъществява по обходен маршрут – стария път на Предел.

Мерките са предприети с цел гарантиране безопасността на посетителите на събора „Пирин пее“.

Изключително е богатството на съхранени традиции, мелодии и багри в Разложко. Съборът на народното творчество „Пирин Пее" е неповторимо преживяване, както за участниците, така и за туристите.

„Пирин пее" е празник, в който по традиция вземат участие хиляди изпълнители от Югозападна България и е един добър повод за родови срещи в красивата местност „Предел", разделяща двете планини Пирин и Рила.

"Пирин пее" – феерия от багри, песни, танци и раздумки...

Елате, чуйте, вижте, изживейте!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK