Талантливи деца от Разлог показаха своите умения в "Репетиция на открито"

Снимки: Община Разлог

В инициативата се включиха деца, които посещават различните курсове и школи в НЧ "15.IX.1903-1909 г."

Над сто деца показаха своите таланти и умения в три поредни дни в парка на Разлог. Изявите бяха част от инициативата на НЧ "15.IX.1903-1909 г." "Репетиция на открито". В събитията се включиха децата на Разлог, които посещават различните курсове и школи в читалището.

С тази изява на открито организаторите целят както да се покаже репетиционният процес в читалищните зали, така и да се създадат навици и умения у децата да се адаптират към различни от традиционните  условия на подготовка и обучение.

На 7 септември, на сцената в парка, проведоха своите репетиции бъдещите музиканти от школата по китара с преподавател Георги  Качорин. Школата стартира дейност преди 1 година, но вече може да се похвали с над 15 ентусиазирани момичета и момчета с разностранни музикални интереси.

Драматизация на детската приказка "Аптека в гората" представиха малките актьори от детското театрално студио с ръководители Росица Тумбева и Иван Мишков. Костюмите за пиесата бях любезно предоставени от Дирекция "Национален парк Пирин" и благодарение на тях и на голямото желание и старание на децата, се получи един истински театрален празник.

Във вторник в парка на Разлог се проведе емоционална и красива репетиция на бъдещите балерини от Школата по балет с рководител Гергана Лазарова и Танцов клуб "Силвана денс" с ръководител Силвана Ханджийска.

В последния ден от инициативата, репетицията на открито направиха Детска група за народно пеене "Мехомийчета" и Детски танцов състав "Разложанче". Ръководителите им Мариана Манолева и Данаил Атанасов са ревностно ангажирани с изучаване и съхраняване на фолклорните песни и танци на Разложката котловина и много успешно пренасят знанията и страстта си на малките възпитаници!

Екипът на читалищна библиотека беше подготвил за децата въпроси, свързани с книгите, музиката, танца и местните традиции. Отговорилите на въпросите получиха като награда освен балони и едногодишен читателски абонамент за библиотеката.

Присъствието на публика, в лицето на родителите и приятелите на участниците, както и много жители и гости на града, превърна репетициите в празник на открито за всички.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK