„Детски Пирин Фолк“ посреща гости и жители на Сандански

Снимка: Община Сандански

Тазгодишното юбилейно XXV-то издание на Международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк” Сандански ще проведе за първи път „Детски Пирин Фолк“.

Конкурсът за изпълнителско изкуство на песен от македонската фолклорна област ще покаже талантливите деца на България, на възраст между 8 и 15 години.

След миналогодишното изпълнение на химна на фестивала „Добре дошли в Сандански, приятели“ от деца и препълнения Летен театър, учредяването на „Пирин Фолк“ за деца бе своеобразно продължение на идеята деца да пеят на фестивала и е по повод четвъртвековния юбилей на музикалния форум.

На първото издание на „Детски Пирин Фолк“ Сандански три талантливи момичета от община Сандански ще се конкурират с останалите деца, които след прослушване бяха допуснати до конкурса.

Децата от община Сандански, които ще очакват нашата подкрепа са сестрите Анабел и Дарина Дамянови от град Сандански, дует. 15 годишната Анабел и 11 годишната Дарина пеят от 7 годишни.

От община Сандански е и Петя Карамфилкова, която е от с. Ново Делчево.

Община Сандански кани всички на 25 август в Летен театър.

Билети може да се закупят в eventim.bg и партньорската им мрежа, а в град Сандански и в Туристически информационен център.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK