"Пиринските стражи" с амбициозна туристическа програма

Снимки: Клуб "Пирински стражи"

Малките туристи от Трето ОУ-Гоце Делчев, са готови за нови предизвикателства

В плана си за есенно-зимния сезон на учебната 2019/2020 г. Клуб „Пирински стражи“ при иновативното Трето ОУ „Братя Миладинови“ - Гоце Делчев, предвижда няколко похода из Пирин, включително и традиционно зимно изкачване на връх Ореляк (2099 м) в Среден Пирин.

Амбициозната програма предвижда не само туристически походи из планините, но и посещения на културно-исторически и природни обекти и паркове - Парк за реадаптация на танцуващи мечки в Белица, Посетителски информационен център на Национален парк „Пирин“; село Ковачевица – родно място на българския писател Людмил Стоянов; село Парил.

Туристите ще предприемат и поход из храмовете в района на Гоце Делчев.

От плана на ентусиастите става ясно, че те ще акцентират върху участията си в конкурси и разработването на екологични проекти. Задължително за туристите от Трето ОУ и занапред е отбелязването на важни дати и празници.

"Пиринските стражи" ще приключат своя летен сезон с участие в Националната кампания „Да изчистим България заедно“, в която те се включват за поредна година заедно със служители от Дирекция „Национален парк Пирин“. На 13-и септември те ще почистят района на Муратово езеро и на Рибното езеро в Пирин.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK