Гоцеделчевско предприятие дари 500 контейнера за опасни отпадъци на "Пирогов"

Снимка: "Пирогов"

Българският производител предоставя общо 5000 от своите контейнери на здравни заведения

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" получи дарение от 500 контейнера за опасни отпадъци. Те са част от дарението, което направи "Пиринпласт“ АД - град Гоце Делчев, през Министерство на околната среда и водите.

Българският производител дари 5000 от своите контейнери за еднократна употреба за съхранение и извозване на опасни болнични отпадъци.

Дарението се разпределя през Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) във връзка с мерките, които се предприемат от МОСВ в условията на извънредно положение между болнични заведения, в които се лекуват заразени с КОВИД 19 както следва:

  • 1000 броя на Военномедицинска академия
  • 500 броя за УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“
  • 500 броя за болница „Майчин дом“
  • 1000 броя за ПУДООС
  • 500 броя за Медицински институт на МВР
  • 500 броя за УМБАЛ „Пирогов“
  • 1000 броя на болници, базирани в Източна България

"С това дарение, нашата мисия е да ограничим колкото се може повече разпространението на коронавируса. Вярваме, че тези контейнери ще предпазят най-вече медиците, тъй като изделието е специфично изработено за съхранение на изключително заразен отпадък. В случай на необходимост, ние сме насреща за справяне с проблема за ограничаване на коронавируса и ще се радваме да доставяме директно на българските болници", посочи маркетинговият директор на предприятието Николета Тадаръкова.

"Дарението е важно за дейността ни, свързана със заразата COVID-19. Благодаря от името на всички колеги, които работят всеотдайно и самоотвержено в режим 24/7!", каза изпълнителеният директор на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов при получването на дарението.

 

КОМЕНТАРИ

гражданин18:36 - 08.04.2020
Браво!!! Най-после една хубава новина в местната ,,мелачка" на Човешки съдби!!!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK