Трето ОУ-Гоце Делчев, със звание „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола“

Снимки: Личен архив

Първо място и званието „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола“ в категорията „Основни училища" спечели Трето ОУ "Братя Миладинови" в Гоце Делчев.

Вчера на официална церемония в МОН лично заместник-министър Таня Михайлова връчи наградите на победителите в Националния конкурс за подкрепяща училищна среда, организиран от Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Трето ОУ "Братя Миладинови" е единственото училище в област Благоевград, което печели този конкурс в една от трите категории. Тази година участници в конкурса на Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" бяха 45 училища от 19 области в страната.

Получената награда за завоюваното първо място и престижното звание „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола“ за директорката на  училището победител, Мариана Хачева, бе двоен празник, тъй като официалната церемония по награждаването в просветното ведомство съвпадна с рождения й ден.

Мариана Халачева е носител и на приза "Най-добър директор“ в община Гоце Делчев за учебната 2016/2017 година.

В краткото си благодарствено експозе на официалната церемония по награждаването тя припомни пред аудиторията мотото на училището "Успяваме заедно“, под което учители и ученици градят имидж и печелят конкурси, състезания и обществео доверие.

На официалната церемония в МОН по връчването на наградите на училището победител от Гоце Делчев присъстваха още "виновниците" за отличното представяне, а именно учителите Мария Пиргова, Емилия Москова и Валентин Атанасов, които освен от директора на школото им Мариана Халачева получиха поздравления и от зам.-министър Таня Михайлова, които им пожелаха още творчески успехи в преподавателската им дейност и грижата за подрастващите.

Благодарности получиха и учениците и техните родители за съпричастността и отговорността им към образователните и възпитателните дейности в школото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK